Afbeelding
Foto: pr

Voetveer De Heere Schouten vaart weer

vrijdag 29 maart 2024 10:00

Tijdens het Paasweekend, vanaf vrijdag 29 maart, brengt salonboot ‘De Heere Schouten’ wandelaars weer naar de Zwanburgerpolder in Warmond om de mooie wandeling rondom het Joppe te maken. De boot komt schitterend gepoetst uit zijn winterslaap en de schippers hebben er weer zin in het water op te gaan.

Stap aan boord in Warmond op de hoofdsteiger van het pontje op recreatie-eiland Koudenhoorn, te bereiken via de parkeerplaats bij de VVV Warmond, of wandel vanuit Leiden via de Merenwijk naar de Tengnagel, het schiereiland dat ook een aanlegsteiger heeft voor het voetveer. De door vrijwillige schippers gevaren notarisboot doet altijd de mooie Zwanburgerpolder aan, waar ook in het broedseizoen over de dijk gewandeld mag worden.

De polders rond ’t Joppe zijn een oase van rust midden in de drukke randstad en in de lente een broedplaats voor veel ganzensoorten, kieviten, scholeksters, grutto’s, een enkele tureluur en vele watervogels. Ook het maaibeleid in de polder wordt elk voorjaar aangepast om de broedende vogels zoveel mogelijk rust te bieden. Honden zijn niet welkom in de Zwanburgerpolder.

De overtocht kost twee euro en kinderen tot acht jaar mogen gratis mee. Het voetveer vaart elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 16.30 uur en vanaf mei ook op de woensdag. Voor meer informatie, kijk op de website www.zwanburgerroute.nl.