Een van de dertig acts die voorbij kwamen in de show. Er was niet alleen streetdance, maar vele dansstijlen kwamen voorbij. | Foto: pr
Een van de dertig acts die voorbij kwamen in de show. Er was niet alleen streetdance, maar vele dansstijlen kwamen voorbij. | Foto: pr Foto: pr

Spektakel bij theatershow van dansschool Welkom

Activiteiten

Lisse - "Fantastisch, wat een spektakel!" was de reactie van een bezoeker van de theatershow van Danscentrum Welkom. Afgelopen weekend gaven 120 dansers van deze Lissese dansschool drie theatershows in 't Poelhuys.

Meer dan 600 bezoekers, waaronder wethouder Cees Ruigrok, kwamen erop af. De acts waren zeer divers doordat het een productie was met leerlingen van 5 tot 70 jaar. Zo vingen de jongste dansers spoken op het nummer Ghostbusters, was er romantiek bij de Argentijnse tango, vielen stijldansers op in Lady Gaga-outfits en knalde de energie van het podium af bij de vele streetdance-optredens.

Verrast
Het publiek was lovend over de theatershow. "Elke dans was zo anders en goed. Ik werd bij elke act verrast. Het was voor mij de eerste keer dat ik een dansshow bezocht, maar ik vond het fantastisch. De avond vloog voorbij," aldus Tino Geerlings, bezoeker van de theatershow.

De afgelopen maanden hebben achttien groepen onder begeleiding van Peter en Rachell van der Veek en Kim Amattaeran hard geoefend voor dertig acts. "Iedereen ging voor kwaliteit. En omdat dansen mensen verbindt was het een groot feest voor onze leerlingen. Dat zag het publiek terug op het podium", aldus Peter van der Veek, mede-eigenaar van dansschool Welkom.

Vijfde productie
Het was de vijfde productie van de dansschool. Om de twee jaar creëert Welkom een nieuwe theatershow. "Veel van onze leerlingen doen al jaren mee. De meesten als dansers. Anderen helpen mee met de kostuums, of zorgen dat alles soepel verloopt achter de schermen. Onze meest trouwe leerling, Jeroen Duineveld, verzorgde dit jaar de presentatie. Iedereen kan bij ons mee doen en speelt daarbij een rol."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant