Een eerste samenwerking tussen Da Capo en Kunst & Genoegen 3 bleek een enorm succes. De voetjes gingen massaal van de vloer. | Foto: pr
Een eerste samenwerking tussen Da Capo en Kunst & Genoegen 3 bleek een enorm succes. De voetjes gingen massaal van de vloer. | Foto: pr Foto: pr

Samenwerking met orkesten bij Welkom pakt goed uit

Algemeen Uitgaan

Lisse - In dansschool Welkom vond zaterdag een unieke muzikale avond plaats. De dansschool van Peter en Rachell van der Veek was het decor van een avond vol livemuziek onder de noemer 'Let's Dance!'

Het werd een avond met, hoe kan het ook anders in een dansschool, veel muziek om op te dansen, verzorgd door de harmonie van muziekvereniging Da Capo, samen met Kunst & Genoegen 3 uit Leiden.
Voor de harmonie van Da Capo was dit een geheel nieuw concept en het was ook een eerste samenwerking tussen de twee orkesten, beiden onder leiding van dirigent René Leckie. De happening was vooraf al volledig uitverkocht en is uiteindelijk een groot succes gebleken, dus voor herhaling vatbaar.

Het idee om een avond vol dans te organiseren speelde al een tijdje bij de harmonie van Da Capo. Een keertje niet zitten en luisteren, maar een dansje wagen op de dansvloer met muziek van een live-orkest. Een hele avond is echter lang om te vullen voor één orkest en vele locaties lenen zich niet om te dansen. Hierdoor ontstond uiteindelijk de unieke samenwerking met K&G 3 uit Leiden en dansschool Welkom.

Gevulde dansvloer
De avond werd geopend door de harmonie van Da Capo. Bij de eerste klanken van Mambo nr. 5, stroomde de dansvloer direct vol, en met het nummer Tequila van The Champs gingen zowel het orkest als het publiek helemaal los. Verder kwamen natuurlijk ook de nodige tango's, foxtrots en walsjes aan bod en steeds was de dansvloer goed gevuld.
Vervolgens was het na een aantal prachtige dansdemonstraties van dansschool Welkom de beurt aan K&G 3. Met klassiekers als Come Fly with me en In the Mood kregen zij ook de voetjes van de vloer. En naast het dansen werd er door de niet-dansers, onder het genot van een drankje, natuurlijk ook genoten van de muziek. Maar de avond was nog niet afgelopen, na wederom een aantal dansdemonstraties van leden van Welkom, was het tijd voor de gezamenlijke afsluiting door Da Capo en K&G 3. Een gelegenheidsorkest van ruim tachtig personen! Het was even passen en meten, maar het resultaat was geweldig. Zowel publiek als muzikanten waren na afloop zeer lovend. Ook Peter van der Veek, de eigenaar van dansschool Welkom, was laaiend enthousiast. Vanuit alle partijen dus voor herhaling vatbaar!

Uit de krant