Naar deze vogel is de nieuwe straat genoemd, de grote bonte specht. |
Naar deze vogel is de nieuwe straat genoemd, de grote bonte specht. | Foto: pr

Inrichtingsplan De Spechtstraat is klaar

Algemeen

LISSE - Lisse heeft er een nieuwe straat bij: de Spechtstraat in de Vogelbuurt, liggend in het verlengde van de Fazantstraat op de locatie waar voorheen de mavo Uitermeer was gevestigd. Inmiddels is voor de inrichting van die straat door woonstichting Stek een inrichtingsplan op papier gezet. Na vaststelling van het definitief ontwerp wordt met de uitvoering van de werkzaamheden gestart.

Door Arie in 't Veld

Het inrichtingsplan betreft de aanleg van wegen, parkeer- en groenvoorzieningen, riolering en bijbehorende voorzieningen. Met de aanleg van de wegenstructuur is een verbinding gevormd tussen de Fazantstraat en de nieuwe brug naar de Patrijsstraat. Aan het einde van de doodlopende wegen is een keervoorziening opgenomen. Het aantal parkeervoorzieningen voldoet aan de gestelde kaders. Het aantal bomen binnen het plangebied blijft gehandhaafd, waarbij de gekapte bomen worden gecompenseerd. Voor de beplanting komen er langs de watergangen bloemrijke grasmengsels, in de boomvakken een vaste plantenmix en langs de kopgevel van het woningblok heesters.

De visies van de belanghebbenden zijn bij de vaststelling van het inrichtingsplan betrokken. Vanwege het mogelijk plaatsen van afval naast de ondergrondse inzamellocatie en daarmee verslechtering van het straatbeeld is verzocht de locatie te verplaatsen naar het einde van een doodlopende weg. Dit verzoek is niet ingepast omdat bij het verplaatsen van de ondergrondse container naar het einde van het doodlopende straatgedeelte de loopafstanden groter worden, de sociale controle kleiner wordt en de verkeersveiligheid met een achteruitrijdende inzamelwagen kleiner wordt. Verder is verzocht om een voetgangersbrug naar de dijk van de Rijnsloot op te nemen. Alhoewel de voetgangersbrug in de eerste schetsontwerpen als mogelijkheid was opgenomen, is de brug niet in de uitwerking opgenomen. Op relatief korte afstand van de planontwikkeling kan via de Ooievaarstraat en de Uitermeer reeds toegang tot de dijk van de Rijnsloot verkregen worden. Een verzoek tot plaatsing van fietsstallingen is al in de planvorming bij de entree van het appartementengebouw opgenomen.

Uit de krant