Afbeelding

Dik verlies voor hockey heren; dames winnen met 6-0

Sport Sport

Hisalis ontving thuis de nummer vier van de ranglijst FIT uit Amsterdam Noord. Het bleek al snel dat het inderdaad een moeilijke wedstrijd ging worden want FIT ging vanaf het eerste fluitsignaal als een troep jonge honden van start tegen het meer afwachtende Hisalis.

FIT veroverde haar eerste strafcorner al na 5 minuten maar er werd niet uit gescoord. Hisalis worstelde zich daarna onder de druk van de gasten uit en het duurde 20 minuten voordat FIT dan toch haar eerste doelpunt wist te scoren. Keeper Jamy Hoek kende enkele goede reddingen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft kreeg FIT nog een strafcorner mee: die werd direct terug op de aangever gespeeld en die scoorde de 0-2 voor FIT. Na rust was het toch snel gedaan met de aanvankelijke weerstand van Hisalis: binnen een kwartier stond het 0-5 voor de gasten. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht maar dat kwam mede omdat FIT niet meer sterk aandrong: zij hadden hun krachten toen al behoorlijk verspeeld door telkens vol in de aanval te gaan. Toch bleek het Amsterdamse team op indivjduele klasse in staat om toch nog twee keer te scoren zodat de stand uiteindelijk op 0-7 in het voordeel van FIT kwam te staan.

Dames 1

Het eerste team van Hisalis was vastberaden om voor het thuispubliek haar beste beentje voor te zitten tegen de bezoekers uit Amsterdam Noord waartegen punten te halen waren. Tess van Bochove stoomde als eerste door de verdediging van FIT heen en maakte de openingstreffer. Anne van Stapele schoot haar strafcorner via de linker binnenkant paal: 2-0. Loeke Nieuwenhuis zag haar kans schoon en zette haar eigen aanval op waar ze zichzelf tenslotte ook voor beloonde door de 3-0 te scoren.

Na rust bleef HISALIS onverminderd druk zetten en dit had als resultaat dat FIT zich steeds vaster op eigen helft liet zetten. Opnieuw kwam Tess van Bochove op met een snelle aanval over rechts. Met een lange slag maakte ze de onhoudbare 4-0.

Na 5 minuten kon van Bochove dit kunststukje evenaren maar ditmaal werd ze gestuit door de uitlopende keeper van FIT.

Invalster uit de MB1 Eline Herberghs probeerde vanaf diep op de rechterachterlijn een voorzet te geven op de meeoplopende spits van Hisalis. Maar in dit geval werd de bal nogal onhandig gepareerd door een FIT verdedigster zodat dit resulteerde in een eigen doelpunt van FIT: 5-0.

In een ware scrimmage met tegen hoofden opspringende ballen werd het ook nog 6-0 voor HISALIS. FIT had geen antwoord meer op de pressie die Hisalis in haar spel op de tegenstander kon doorvoeren. Het enige dat FIT nog deed waren harde ballen naar voren slaan maar daar had de geoliede verdediging van Hisalis geen moeite mee zodat de bepaling van het spel via het middenveld telkens weer in de handen van de thuisploeg werd gelegd. Anne van Stapele scoorde nog een droge 7-0 uit de strafcorner maar die werd in tweede instantie afgekeurd omdat de scheidsrechter de bal nog niet had vrijgegeven. Hisalis had het thuispubliek een prachtige staaltje machtsvertoon laten zien waar de dames zelf ook volop van genoten hadden.

Foto en tekst met dank aan: Caroline van den Bosch/PRCOM HC Hisalis