Een handje helpen in de keuken, maar ook fietsen met bewoners of werken in de tuin: de kantoormedewerkers van Marente waren voor een dag de extra handjes voor de zorgmedewerkers.
Een handje helpen in de keuken, maar ook fietsen met bewoners of werken in de tuin: de kantoormedewerkers van Marente waren voor een dag de extra handjes voor de zorgmedewerkers. Foto: pr

Dag van de Verpleging: medewerkers Marente in het zonnetje gezet

Zorg & Welzijn Kort nieuws

Lisse - De medewerkers van de thuiszorg en de woonlocaties van Marente zijn op de Dag van de Verpleging op 12 mei in het zonnetje gezet.

Tientallen medewerkers van kantoor hielpen mee in de zorg. Van beleidsmedewerkers, secretaresses, adviseurs, receptionisten tot en met het bestuur. Het hoofdkantoor van Marente was daardoor nagenoeg leeg. Op een aantal locaties werden medewerkers bij de wisseling van de nacht- en dagdienst verrast met een lekker ontbijtje. Naast gebak bij de koffie, konden de medewerkers van de woonzorglocaties en van de thuiszorg op alle locaties genieten van een feestelijke lunch. Susanne Rutten, manager Thuiszorg vertelt: "Onze collega's van de thuiszorg en op de woonlocaties staan elke dag klaar voor onze cliënten. Wij waarderen hun inzet enorm. Daarom bedankten wij de teams vandaag met een lunch op de wijkteamlocaties."

Fietsritje
Het kantoorpersoneel van de organisatie ondersteunde hun collega's in de zorg bij allerlei werkzaamheden op de locaties van Marente. Die werkzaamheden varieerden van het opknappen van de tuin tot het maken van een fietsritje met een cliënt. Veel bewoners en collega's in de zorg waren erg blij met die 'extra handjes van kantoor'.

Uit de krant