Afbeelding
Foto: pr.

Rode Kruis Week in Duin- en Bollenstreek van start

Algemeen

regio • Duizenden vrijwilligers gaan deze week, tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom de hulporganisatie. Dat gebeurt ook in onze regio; de Duin- en Bollenstreek.

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 18 tot en met 24 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie. Met de opbrengst van de collecte kan onze Rode Kruis-afdeling een bijdrage leveren aan diverse activiteiten zoals sociaal vervoer, bevorderen van zelfredzaamheid, uitstapjes met ouderen in de regio en het opleiden van vrijwilligers met een EHBO training en AED.

Om te helpen

Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand of overstroming, en onze EHBO-vrijwilligers helpen ook op evenementen en festivals. Bijvoorbeeld bij het Bloemencorso, de "Tulpenrally" of de "Markt Onder de Linden".  Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

150 jaar

Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar zijn 150-jarige bestaan. Gedurende het hele jaar zijn er bijzondere activiteiten om stil te staan bij dit jubileum. Zo wil het Rode Kruis in september met 2500 mensen in Amsterdam het wereldrecord 'EHBO-les' verbreken. Omdat het Rode Kruis 150 jaar bestaat zijn er in Sassenheim ook speciale activiteiten, zoals de open op zaterdag 19 augustus.

Uit de krant