Wethouder Cees Ruigrok op de zeepkist bij de opening van het groenproject. | Foto: Ruth Eppink
Wethouder Cees Ruigrok op de zeepkist bij de opening van het groenproject. | Foto: Ruth Eppink

'Mooie vorm van participatie'

Algemeen Politiek

Onder het toeziend oog van tientallen aanwezigen, een mix van jong en oud, stapte wethouder Cees Ruigrok woensdagmiddag 26 juli op een rode zeepkist bij woonzorgcentrum Rustoord om het groenproject Trompenburg te openen.

Door Ruth Eppink

Achter de wethouder was een verwilderd terrein te zien van zo'n 4,5 hectare groot. Daar moet in de komende maanden een groene ontmoetingsplaats verrijzen, waar inwoners van Lisse kunnen recreëren. Buurtregisseur Monique van der Weijden nodigde iedereen die mee wil werken uit om donderdag 3 augustus om 13.00 uur te komen helpen het terrein van het vele onkruid te verlossen zodat een begin kan worden gemaakt met de uitvoering van de plannen.

De bedoeling is dat op het terrein tussen Trompenburg en Rustoord een fruitpluktuin wordt aangelegd. "Daar mag iedereen uit Lisse gebruik van maken", legde Van der Weijden uit. "Je kunt er een appeltje plukken, of bramen en aalbessen. Er komen zo'n vijftien verschillende soorten fruitbomen en -struiken in de pluktuin." Daarmee is het project nog niet klaar. Er komt eveneens een speelgedeelte voor kinderen, daarnaast worden er flink wat bloemen en gras ingezaaid en er worden wandelpaden aangelegd. Het geheel moet uitnodigend worden voor iedereen, een groene ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld de oudere bewoners van Rustoord makkelijk in contact komen met jonge gezinnen.

Wethouder Ruigrok noemde het groenproject Trompenburg een mooie vorm van participatie: "Veel vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te komen helpen, waaronder buurtbewoners. Daaronder zit een aantal statushouders die hier aan de overzijde zijn gehuisvest. Daarnaast doet ook de gemeente mee, evenals Eigen Haard en woonzorgcentrum Rustoord. Monique is momenteel in gesprek met fondsen voor extra financiële ondersteuning van dit mooie project. Ik ben trots op de samenwerking tussen zoveel partijen, de vele vrijwilligers. Dit is echt een mooi voorbeeld van participatie", aldus Ruigrok. Wie ook als vrijwilliger bij het groenproject aan de slag wil, kan een e-mail sturen naar de buurtregisseur: m.vanderweijden@HLTsamen.nl.

Uit de krant