Evert Jan Nieuwenhuis met zijn Hillegomse collega Annechien Snuif.
Evert Jan Nieuwenhuis met zijn Hillegomse collega Annechien Snuif.

Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis nieuwe burgemeester van Waddinxveen

Algemeen Politiek

Politiek • De Lissese wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP) is door de gemeenteraad van Waddinxveen voorgedragen als nieuwe burgemeester van die gemeente. Dat maakte Nieuwenhuis donderdagavond bekend tijdens de raadsvergadering.

Raadsleden, collegeleden en aanwezigen in de zaal feliciteerden de wethouder met deze nieuwe stap in zijn carrière. "Ik ben blij, dankbaar en heb veel zin in deze nieuwe baan. Tegelijkertijd neem ik afscheid van een gemeente waarin ik met ontzettend veel plezier heb gewerkt en gewoond. En waarin we samen met betrokken inwoners mooie resultaten hebben bereikt."
 
Snelle politieke carrière
"Wij feliciteren wethouder Nieuwenhuis van harte met deze mooie nieuwe stap in zijn loopbaan", zegt burgemeester Lies Spruit. "Het was ons al gauw duidelijk dat zijn carrière snel zou gaan. Hij heeft een goed ontwikkeld bestuurlijk talent en denkt altijd vooruit. Hij heeft daardoor samen met zijn collegeleden goede resultaten geboekt in diverse dossiers. Voorbeelden hiervan zijn de inspanningen rondom het omgekeerd inzamelen, de herinrichting van het Havengebied en het weer gezond maken van de begroting. Wij vinden het jammer voor Lisse dat hij vertrekt, maar zijn trots dat we als gemeente zulke goede bestuurders voortbrengen."
 
Vacature
De komende tijd gaan de partijen met elkaar in gesprek over hoe zij in de ontstane vacature willen voorzien. Nieuwenhuis gaat na goedkeuring van het kabinet vanaf 6 november aan de slag in zijn nieuwe functie. Tot die tijd richt hij zich op het zorgvuldig overdragen van de lopende zaken. De wethouder heeft onder meer Financiën, Volkshuisvesting, Openbare werken, Verkeer en Infrastructuur, Afval en Bestuurlijke samenwerking in zijn portefeuille, niet de minste onderwerpen. De datum van de afscheidsbijeenkomst wordt nog bekendgemaakt.

Uit de krant