Marc van Brug (l) en Frank Schermer Voest kijken uit naar het nieuwe seizoen van Theater Floralis.
Marc van Brug (l) en Frank Schermer Voest kijken uit naar het nieuwe seizoen van Theater Floralis. Foto: Arie in 't Veld

Theater Floralis gaat nieuw seizoen in

Cultuur

CULTUUR • Stichting Theater Floralis gaat een nieuw seizoen in. Op 7 oktober vindt de aftrap plaats met het optreden van The Royal Dutch Scam. Bedenker en oprichter Lodewijk van Gorp, die zijn sporen heeft verdiend als zanger en saxofonist bij onder andere Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Al Jarreau en Raul Midon, heeft voor het formeren van deze band topmuzikanten weten samen te brengen. Samen brengen zij een ode aan Steely Dan. Op www.theaterfloralis.nl is hierover veel informatie te lezen.

Door Arie in 't Veld

Frank Schermer Voest van de stichting zegt dat het best bijzonder is dat deze groep professionals in Lisse optreedt. "Uit het hele land komen belangstellenden naar deze avond, zoals al is gebleken tijdens een eerder optreden in het voorjaar. De groep in deze samenstelling treedt ook maar drie keer per jaar op; geweldig leuk dat ze dus weer naar Lisse komen." Schermer Voest onderstreept dat de diversiteit aan optredens op de maandagavond in Floralis een schot in de roos is. "In het vorige seizoen hebben we een prachtig programma met veelal bekende artiesten gehad. Een voordeel hierbij is dat er op maandagavond in de theaterwereld niet veel gebeurt. Veel theaters zijn dan gesloten, maar wij niet. Bovendien behandelen we de artiesten zeer goed. Dat zeggen ook zijzelf; het is een van de redenen dat ze graag naar Lisse komen. Alsook vanwege de aparte ambiance van Floralis."

De eerste maandagavond in het nieuwe seizoen wordt op 9 oktober gevuld met een benefietavond voor de Stichting Bretels met medewerking van Marlayne Sahupala; Shirma Rouse; Lo van Gorp en Tom Beek. De stichting zet zich in voor jonge gezinnen die een van de ouders verliezen of verloren hebben. Kijk op www.stichtingbretels.nl voor de achtergronden.

Medebestuurslid Marc van Brug zegt dat met het benefietconcert een opening wordt gerealiseerd die klinkt als een klok. "En in de weken daarna volgt nog een heel gevarieerd programma dat veel mensen zal aanspreken. Ook hierover is op onze website het nodige te lezen. Overigens hebben we het genoegen dat een aantal artiesten zelf vraagt of ze in Lisse mogen optreden. Het succes van de maandagavondformule wordt daarmee onderstreept. We krijgen geen subsidie, draaien geheel op eigen risico. Dan is het goed te constateren dat de formule van begin af aan een succes is."

Facebook
PR-man Rob Gremmee beaamt die constatering. "De Stichting voegt iets toe aan de gemeenschap en we krijgen ook steeds enthousiaste en lovende reacties. Overigens zijn we ook te vinden op Facebook en kan men zich via de website abonneren op de gratis nieuwsbrief zodat men steeds op de hoogte blijft van het laatste nieuws."
Stichting Theater Floralis is klaar voor het nieuwe seizoen en verwacht dat het programma nog beter en aantrekkelijker zal zijn voor een zo breed mogelijke laag van de bevolking. Te beginnen op 7 oktober.

Uit de krant