Afbeelding
Foto: website academie

Vrijwilligersacademie maakt het leven van vrijwilligers en mantelzorgers makkelijker

Algemeen

regio n De Vrijwilligersacademie Bollenstreek is een verzamelplaats voor cursussen, workshops en themabijeenkomsten die in de Bollenstreek worden aangeboden voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers.

In de maanden maart en april vindt het volgende aanbod plaats: workshop groene vrijwilligers vinden en binden. Deze workshop start op 12 maart en wordt aangeboden door Groen Dichterbij. Vanuit GGZ Rivierduinen worden diverse cursussen aangeboden. Cursus Positief leven! De cursus van vijf lessen start op 28 maart en wordt aangeboden door WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Training Basishulpverlening (BHV), aanmelden is mogelijk voor 29 april. Deze training wordt aangeboden door First Response. Mindfulness training Stressreductie. Deze cursus wordt aangeboden door De Appelboom en bestaat uit acht ochtenden. Er zijn twee startdata, 31 maart en 3 april.

De Academie is bedoeld om het leven van vrijwilligers en mantelzorgers makkelijker en leuker te maken. Ook andere belangstellenden kunnen gebruiken maken van het aanbod. Het gehele aanbod is te vinden op www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl. Via deze website gaat de aanmelding rechtstreeks naar de aanbieder. Voor E-learning kan er direct gebruik gemaakt worden van het aanbod.

De Academie is een initiatief van Welzijn Teylingen. Voor het zelf plaatsen van aanbod of bij meer informatie/vragen kan er contact opgenomen worden met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen. M.kofoed@welzijnteylingen.nl of 0252-231805

Uit de krant