Afbeelding
Foto: pr

Scouts maken virtuele wereldreis tijdens de iScout

Algemeen

LISSE - Tien jaar lang versiert scoutinggroep de Lisser Kaninefaten op de tweede zaterdag van maart een bushokje en maakt daar een foto van. Dit bushokje was dit jaar een concertzaal, maar andere keren een bedoeïentent of een huiskamer.

Een en ander gebeurt in opdracht van iScout, een internetzoekwedstrijd waarbij je een volgende zoekvraag opvraagt door ludieke foto's en filmpjes in te leveren. 2019 was de tiende editie en ook dit jaar werd hard gestreden door 487 teams uit 17 landen.

Met een team van bijna vijftig personen begon de wedstrijd op 9 maart om 19.00 uur en vier uur later was het alweer afgelopen. In die tussentijd is een sportschool nagebouwd met pionier palen en touw, werd er een anderhalf meter lange sfinx opgetuigd van bakstenen en propten zeven mensen zich in een dixi. Tegelijkertijd zochten drie teams antwoorden op de meest uiteenlopende vragen, waarvan het antwoord altijd een locatie ergens in dit sterrenstelsel is.

De kaart werd getrokken voor vragen als 'zoek de cirkel die qua grootte op de gedeelde vierde plaats staat, maar er zit wel een meer en een eiland in'. Door slimme trefwoorden, zoektrucs, een greintje logica en veel overleg ('Een rotonde? Een rondlopend treinspoor? De Large Hadron Collider?') kwam de zoekgroep achter het antwoord (Manicouagan Reservoir, een kratermeer in Canada). Kort juichen, want daar was alweer de volgende vraag. Ondertussen werd in dezelfde ruimte met zo veel mogelijk valse instrumenten een verjaardagslied opgenomen om het jubileum te vieren en op de achtergrond werd een modeshow gelopen met zeven verschillende manieren om een blouse te dragen. Om 11 uur 's avonds werd te midden van deze chaos nog een poging gedaan tot de laatste zoekvraag, maar de gok (Engeland) op de vraag in welk land het laagste zoutgehalte op de portie friet zit was helaas fout. Om half twaalf kwam de uitslag: de Lisser Kaninefaten zijn trots op hun twaalfde plek.

Het bushokje dat de Lisser Kaninefaten hebben versierd.

Uit de krant