Afbeelding
Foto: Eric Brinkhorst

Ekaterina Levental terug in Koetshuis

Cultuur

CULTUUR • Mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental treedt zondagmiddag 31 maart op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof met haar muziektheatervoorstelling 'De Grens'.

Deze voorstelling is gebaseerd op haar dagboekfragmenten, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende onewomanshow vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina vertelt, acteert, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. (duur circa 70 minuten). 

'De Grens' is het vervolg op de succesvolle voorstelling 'De Weg'. Daarin vertelt Ekaterina over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. 'De Grens' begint daar waar 'De Weg' eindigt. In 2016 trad Ekaterina op in het Koetshuis met 'De Weg'. Vorig seizoen bracht zij er met pianist Maurice Lammerts van Bueren het Russische liederenprogramma 'De Zilveren Tijd'. Ook trad ze al op in het programma Podium Witteman.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het Master Diploma met onderscheiding. Ze volgde Masterclasses en workshops bij onder andere Nelly Miricioiu, Charlotte Margiono, Christoph Prégardien en Jard van Nes.

De voorstelling begint om 14.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Uit de krant