Het echtpaar vertelde donderdag honderduit aan de burgemeester.
Het echtpaar vertelde donderdag honderduit aan de burgemeester. Foto: Arie in 't Veld

'Het begon met een bioscoopje'

Human Interest

Lisse - Begin juni was het 65 jaar geleden dat Cees (90) en Bep (89) Van der Beek in het huwelijk traden. Eenperiode met wat downs, maar vooral veel ups. Een gelukkig stel dus, dat zeer tevreden woont in het complex van Eikenhorst en afgelopen donderdag burgemeester Lies Spruit op felicitatiebezoek ontving.

Door Arie in 't Veld

De bruidegom vertelt dat ze elkaar leerden kennen doordat een buurjongen van hem met een meisje naar de bioscoop wilde, maar ook zijn zus dat wel wilde. Hij zocht dus een goede partij zodat ze met z'n vieren konden gaan. Zo kwam Cees bij Bep, die in huize Rutsbo, werkte in beeld. De kennismaking was echter maar kort, want de bruidegom vertrok al snel als militair naar Nederlands Indië. Indonesië dus. "We schreven elkaar wel brieven, maar het klikte pas echt goed toen ik na drie jaar dienst weer voet op vaderlandse bodem zette." Na Indië volgde hij de Rijksmiddelbare Tuinbouwschool in Lisse en ging daarna werken op het Laboratorium voor Bloembollen Onderzoek, het LBO, nu PPO geheten.

Het stel trouwde in 1952 en kreeg twee kinderen. Cees woonde graag voetbalwedstrijden bij van het toenmalige Lisser Boys, waar hij zelf ook jaren voetbalde. Bep stak en steekt vooral veel tijd en aandacht in het onderhouden van de banden met de familie, die uitgebreid werd met drie kleinkinderen en sinds kort ook een achterkleinkind. Ook was ze lid van de koren Looft den Heer en Zanglust waaraan ze goede herinneringen heeft. De bruidegom stoot af en toe nog wel eens een biljartballetje. Samen wandelen en fietsen ze ook het nodige; de dagen vliegen voorbij, zegt het stel. Gereisd werd er ook, en Cees memoreert aan een bijzondere trip: in 1988 toog hij met enkele maten van toen naar Indonesië om daar alles nog eens te zien op Java en Bali.

In de loop der jaren heeft het paar het nodige van Lisse gezien als bewoners van diverse wijken. Te beginnen met het inwonen bij vader en moeder in de Narcissenstraat, daarna woonden ze in de Montbretiastraat; het Zuiderkruis, de Berliozstraat en de Mendeldreef. Sinds een jaar of negen wonen ze nu in Eikenhorst. Het is ze gegund daar nog lang samen te kunnen genieten.

Uit de krant