Werk van Gustav Klimt, De kus.
Werk van Gustav Klimt, De kus. Foto:

Lezing over Gustav Klimt bij Volksuniversiteit Lisse

vrijdag 25 november 2022 20:00

Wie kent ze niet: de weelderige vrouwenfiguren van Gustav Klimt, de bekendste schilder van het fin de siècle in Wenen. In deze stad, waar Klimt bijna zijn hele carrière woonde en werkte, zijn nog tal van zijn werken te bezichtigen. 

Laat u tijdens deze lezing door Birgitte Mommers bij de Volksuniversiteit Lisse op 25 november meevoeren naar het Wenen van het einde van de 19e eeuw, de wereld van Gustav Klimt. Aanvang 20.00 uur. Ontdek hoe zijn karakteristieke en uiterst herkenbare stijl tot stand kwam, én hoe we die stijl moeten plaatsen tegen de achtergrond van de Weense Secession, de Weense tak van de Art Nouveau. 

In verband met de beschikbare ruimte is een limiet vastgesteld van 50 bezoekers. Om zeker te zijn van een plek adviseren wij tijdig te reserveren en verzoeken wij u een kwartier voor tijd aanwezig te zijn. Ook is het mogelijk telefonisch te reserveren of aan de balie van de Volksuniversiteit een formulier in te vullen. Tussen 10.00-12.00 uur is er een medewerker aanwezig. De toegangsprijs is 7 euro, inclusief koffie.

Locatie