Een kerkdienst in de Pauluskerk vol Top2000-liedjes met een diepere betekenis.
Een kerkdienst in de Pauluskerk vol Top2000-liedjes met een diepere betekenis. Foto: pr

Bijzondere Top2000-kerkdienst in de Pauluskerk

zondag 27 november 2022 19:00

In de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33 kun je zondag 27 november om 19.00 uur een bijzondere kerkdienst bijwonen, eentje waarin muziek uit de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2 centraal staat. 

In de Top 2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. 

Ds. Annelies Moolenaar en ds. Marius van Duijn gaan voor in deze kerkdienst. Moolenaar: “Popsongs raken het hart als het gaat om blijdschap, vertrouwen, verdriet, troost, vriendschap en hoop. Er zijn in de bewoordingen tal van raakpunten met het christelijk geloof – en dat wordt soms heel intens ervaren. In een Top2000-dienst wordt die verbinding gemaakt, en kunnen de kerkgangers ook zelf songs aandragen waarbij ze die ervaring hebben. Ook is er gelegenheid dat kerkgangers zelf iets kunnen vertellen over wat zo’n lied voor hen betekent.” 

Top2000kerkdienst.nl
Op de website Top2000kerkdienst.nl vind je een overzicht van alle diensten door het hele land. Ook bestaat er voor de bezoeker de mogelijkheid om een stem uit te brengen op een favoriet liedje voor de algemene Top2000-kerkdienst of voor een dienst in de buurt. Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst, is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen. 

Alles is liefde
Het thema van de kerkdienst in de Pauluskerk te Lisse is Alles is liefde…! Medewerking wordt verleend door Anja van der Ploeg, piano en Alies Haasnoot, zang, en diverse leden van het PGL-combo. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor Kerk in Actie. Iedereen is zondagavond 27 november van harte welkom in de Pauluskerk om mee te genieten van de muziek.