Arifa's Reefers komt naar 't Poelhuys voor twee concerten.
Arifa's Reefers komt naar 't Poelhuys voor twee concerten. Foto: pr

Classic jazz en blues live in ‘t Poelhuys

zondag 27 november 2022 12:00

De Classic Jazz Concert Club heeft Arifa’s Reefers uit Londen gestrikt voor een weekend in Lisse. Dit toporkest speelt bijna 100 jaar oude, maar springlevende jazz en gaat dat in ‘t Poelhuys laten zien op zaterdag 26 en zondag 27 november.

Op het repertoire staan ragtime, blues en swing. Zangeres Arifa Hafiz verzamelde in London een aantal topjazzmuzikanten voor haar nieuwe band. De zevenmansformatie kreeg meteen een contract voor een vaste avond per week in de Londense club waar veel jazzliefhebbers en dansers samen komen. Vroege jazz staat in Londen opnieuw volop in de belangstelling. Jonge muzikanten herontdekken de ‘popmuziek’ uit de jaren 20 en 30.

De Classic Jazz Concert Club organiseert al 15 jaar concerten waarvoor ze Europa’s beste orkesten naar Nederland haalt. De club is gespecialiseerd in de melodieuze jazz zoals die gespeeld werd in de eerste helft van de vorige eeuw. Dat deze oude-stijl jazz ook in Nederland aan populariteit wint, blijkt wel uit het feit dat de laatste jaren bijna alle concerten van de Concert Club uitverkocht waren.

Dit zijn de laatste twee concerten in 2022. Het zaterdagavondconcert is zo goed als uitverkocht. Voor zondagmiddag zijn er meer kaarten. Alle informatie is te vinden op www.classicjazzconcertclub.nl. Daar zijn ook de kaarten te bestellen.

Locatie