Afbeelding
Foto: Belastngdienst

Regel zelf online alle overheidszaken

vrijdag 23 september 9:30 - 11:30

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen.

Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Lisse woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van de vier lessen is op vrijdag 2 september. Aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen. 

De cursusdagen zijn op vrijdag 2, 9, 16 en 23 september van 9.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek in Lisse. Het gratis inloopspreekuur is iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Locatie