't Huys Dever is het eindpunt van de fietstour, waar nog een barbecue gehouden wordt.
't Huys Dever is het eindpunt van de fietstour, waar nog een barbecue gehouden wordt. Foto: pr

Opnieuw fietstour Lionsclub Bollenstreek voor Fietsmaatjes op 11 juni

zondag 11 juni 2023 9:00

Na afloop van de in september 2022 gehouden eerste editie van de Lionsclub Bollenstreek fietstour voor Fietsmaatjes was al snel duidelijk dat het niet bij die eerste keer zou blijven. De weersomstandigheden zorgden voor heroïsche taferelen, maar de tussenstops en de verzorging waren van dusdanig niveau dat de meeste deelnemers bij de eindlocatie alweer zeiden uit te kijken naar de volgende editie. En die komt er nu dus aan, met een nieuwe route en andere stops. Weer happen en trappen dus!

Deze tweede editie gaat weer door de Bollenstreek, van start (Lisse) naar eindpunt (’t Huys Dever) over ca. 40 km, met interessante culinaire en culturele tussenstops. Je kiest zelf je tempo en je gezelschap, de vrijwilligers van Lionsclub Bollenstreek zorgen voor een ontspannen dag met een feestelijk einde (BBQ & live muziek). De starttijden zijn tussen 09.00 en 11.00 uur op zondag 11 juni.

Opbrengst voor Fietsmaatjes Hillegom Lisse
Ook de opbrengst van de Fietstour 2023 gaat naar de Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse, voor onderhoud en aankoop van de duofietsen, waarmee hun vrijwilligers onvergetelijke fietsmomenten verzorgen voor hun gasten. Dat zijn mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen. “Duofietsen zijn kostbaar in aanschaf en onderhoud, dus voor ons is iedere bijdrage bijzonder welkom. Ik kan iedereen verzekeren dat deze bijdrage welbesteed is en wij, als vereniging van vrijwilligers, zijn de organisatoren en deelnemers van deze fietstour heel erg dankbaar”, aldus Joop den Blanken, voorzitter van Stichting Fietsmaatjes Hillegom/Lisse.

Fietsplezier, dat gun je iedereen!
Als je zelf een tochtje fietst, sta je er niet bij stil dat er best veel mensen zijn die door omstandigheden niet (meer) in staat zijn zelfstandig te fietsen. Ik fiets af en toe als vrijwilliger en heb net de route van de fietstour 2023 verkend op de duofiets, samen met mijn slechtziende neef Max Hölscher en ik kan iedereen verzekeren dat het een prachtige tocht gaat worden”, aldus Fietsmaatje-vrijwilliger Leida Roeleven.

Meedoen: plezier voor jong en oud
De fietstour op 11 juni is géén prestatietocht, maar een ontspannen tour door de Bollenstreek, met speciaal door Lionsclub Bollenstreek gecreëerde tussenstops en een feestelijk einde op ’t Huys Dever in Lisse. Je fietst de tour op je eigen fiets. Op aanvraag zijn ook duo-fietsen beschikbaar. Voor meer informatie en voor inschrijven ga je naar bollenstreek.lions.nl. Deelname kost € 49 p.p.