Kennen jullie deze nog? De gigantische discobol die de ingang sierde?
Kennen jullie deze nog? De gigantische discobol die de ingang sierde? Foto: pr

Reünie van Jongerencentrum Magnifiosi

zaterdag 24 juni 2023 20:00 tot zondag 25 juni 1:00

Vijf oud-vrijwilligers: Jeroen Lubbers, Naomi Jansen, Jan Droog, Jeroen van der Voort en Arne de Ridder hebben de handen ineengeslagen om een reünie te organiseren voor de bezoekers en oud-vrijwilligers van jongerencentrum Magnifiosi in Lisse. Daarbij kregen zij extra hulp van 2 vrijwilligers van jongerencentrum Fascinus: Rob en Kai. De reünie zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2023, in het pand waar het allemaal begon voordat het pand straks een andere bestemming krijgt. De Reünie van Magnifiosi: een waardig eerbetoon aan het tijdperk van diversiteit, acceptatie en “tranen met tuiten lachen”. 

Magnifiosi was een jongerencentrum gelegen in Lisse in de Bollenstreek. Het was de hangplek voor jongeren die alternatieve muziek waardeerden. Van punkers, skaters, alto’s, gabbers, metalheads en ska-liefhebbers, iedereen was welkom bij Magnifiosi. Het jongerencentrum organiseerde jarenlang op de zaterdagavonden drukbezochte ‘alternative swing’-avonden, op de vrijdagavonden stonden onder andere grote bands zoals “Green Lizard” Dreadlock Pussy, Mark Foggo, en Van Dik Hout. En wie herinnert zich niet de beukende beats en vlijmscherpe raps van de Nederlandstalige hiphop groep “Osdorp Posse” in een uitverkocht Magnifiosi…. 

De liefhebbers van Clubhouse en Hardstyle konden los op Club Magni en Hard Magni en zelfs voor cabaretiers zoals Jochem Myjer, Claudia de Breij en Sjaak Bral was Magnifiosi bekend terrein…. Magnifiosi was van alle markten thuis en een regionale trekpleister waar we nog steeds trots op kunnen zijn.   

Een van de hoogtepunten van Magnifiosi was het jaarlijkse Luilak Discofeest (Thank God it’s Friday), waarbij iedereen zich in volle uitdossing op de speciaal geplaatste discovloer kon uitleven. Het gebouw werd hiervoor ieder jaar omgetoverd. Zo bouwden we een Piramide, Taj Mahal, Griekse tempel en zelfs een enorme discobol. Dit trok fans uit heel de Bollenstreek…Deze feesten waren legendarisch en de herinneringen brengen nog steeds een glimlach bij degenen die hierbij waren.  

Maar jongerencentrum Magnifiosi was meer dan alleen een plek om te feesten. Het was een plek waar jongeren samenkwamen om te bouwen aan een gemeenschap. Magnifiosi stond voor acceptatie van iedereen en het leren om gezamenlijk evenementen te organiseren, waarbij de eigen creativiteit de enige belemmering was... Jongeren konden diverse diensten draaien en daarbij met plezier dingen leren in een inspirerende omgeving met uitbundige en enthousiaste medevrijwilligers. Bardienst, sleuteldienst, dj of lichttechniek verzorgen…alles was mogelijk! Magnifiosi fungeerde als huiskamer voor jongeren en oudere jongeren waar iedereen zich thuis voelde.  

De reünie is bedoeld voor iedereen die zin heeft in nog een laatste keer Magnifiosi. Het is een laatste kans om nog een keer samen te zijn in die sfeer met die groep mensen en het feestje te vieren. Dus stof je legerkisten en Dr. Martens af en verzamel je vrienden en vriendinnen, maak je klaar om te dansen op de beste alternatieve muziek van toen, gedraaid door onze top-dj’s. Geniet van je favoriete drankjes en praat bij met oude vrienden, terwijl we terugkijken op de gloriedagen van toen.  

We kunnen niet wachten om je te zien op deze reünie. Kom dus zaterdag 24 juni naar Magnifiosi en get stupid one more time! De laatste kaarten zijn te krijgen voor € 7,50 per kaartje via www.magnifiosi-reunie.nl. Voor de liefhebbers is er ook een gelimiteerd T-shirt verkrijgbaar.  

Locatie