Afbeelding
Foto: pr

Filmhuis Lisse draait Franse speelfilm

dinsdag 13 februari 2024 20:00

Het Filmhuis Lisse presenteert op dinsdag 13 februari om 20.00 uur de Franse speelfilm “Je verrai toujours vos visages” (2023).

Hoe we deze wereld wat beter kunt maken toont deze film. Slachtoffers en daders komen met elkaar in gesprek onder leiding van hulpverleners. Deze prachtige mozaïek-film laat zien hoe hun levens er uit zag voor en na de gebeurtenissen. Langzamerhand verdwijnen achterdocht en woede en gloort hoop en genegenheid.

In “Je verrai toujours vos visages” (Ik zal jullie gezichten altijd zien) snijdt Jeanne Herry (na Pupille) opnieuw een belangrijk sociaal thema aan. De film laat zien hoe we als mensen samen de wereld een stukje beter kunnen maken. Het herstelrecht biedt zowel daders als slachtoffers de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan in een veilige omgeving. 

Nassim, Issa en Thomas zijn veroordeeld voor diefstal met geweld. Grégoire, Nawelle en Sabine zijn slachtoffers van soortgelijke misdrijven. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith komt de groep bijeen om te praten over hun ervaringen. Tussen woede en hoop, en stiltes en woorden krijgen deze mensen een gezicht. Als wantrouwen langzaam overgaat in genegenheid, blijkt hoe belangrijk het is om te blijven praten. 

De film was een hit in Frankrijk en brengt een Franse sterrencast bijeen, met sterke rollen van onder meer Adèle Exarchopoulos, Leïla Bekhti, Gilles Lellouche, Miou-Miou, Jean-Pierre Darroussin en Dali Benssalah.

Aanvang 20.00 uur. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling. Filmhuis Lisse is te vinden in Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse. De foyer opent 30 minuten voor iedere voorstelling. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling.

Kaartjes à € 8,00 excl. € 0,50 reserveringskosten zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuis-lisse.nl

Locatie