Afbeelding
Foto: pr

Ed Spanjaard en Jeroen Dupont in het Koetshuis

zondag 18 februari 2024 14:00

Op zondag 18 februari treden Ed Spanjaard (piano) en Jeroen Dupont (viool) op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Sinds drie jaar werken zij intensief samen als duo voor viool en piano. Bij dit bijzondere concert staan werken van Schubert, Stravinsky, Ysaÿe en Fauré op het programma.

Dirigent Ed Spanjaard (1948) was assistent van o.a. Haitink en Von Karajan. Van 2001 tot 2012 was hij dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest, en werd voor zijn verdiensten geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Als gastdirigent treedt hij wereldwijd op met beroemde orkesten op het gebied van klassieke muziek, eigentijdse muziek en opera.

Naast dirigent is Ed een voortreffelijk pianist, die zich gespecialiseerd heeft in liedbegeleiding. Dit seizoen is hij ook juryvoorzitter in het tv-programma ‘Maestro’.

In 2007 werd Jeroen Dupont (1987) winnaar van de Eerste Prijs bij het Oskar Back Concours. Hij soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest. Als componist schreef hij onder meer vioolduo’s en een divertimento voor strijkorkest. 

Jeroen Dupont trad in 2022 al met veel succes op in het Koetshuis.

Het concert begint om 14.00 uur. Inclusief koffie / thee vooraf en een pauzedrankje. Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur.

Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl

Locatie