Afbeelding
Foto: pr

Filmhuis draait “One Life”

dinsdag 20 februari 2024 20:00

Het Filmhuis Lisse presenteert op dinsdag 20 februari om 20.00 uur de Britse speelfilm “One Life” (2023).

inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. 

Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (Emma, Beast) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter en Sir Jonathan Pryce.

Aanvang 20.00 uur. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling. Filmhuis Lisse is te vinden in Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse. De foyer opent 30 minuten voor iedere voorstelling. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling.

Kaartjes à € 8,00 excl. € 0,50 reserveringskosten zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuis-lisse.nl

Locatie