Het was een en al indiaan bij manege Puntenburg. Iedereen had een geweldige middag.
Het was een en al indiaan bij manege Puntenburg. Iedereen had een geweldige middag. Foto: pr

Indianendorp op Puntenburg

Activiteiten

Activiteit • Vorige week zaterdag was het een gezellige boel op manege Puntenburg in Lisse. Met hulp van de Zevensprong en Rotaryclub Hillegom- Lisse was Puntenburg in een waar Indianendorp veranderd.

Door Arie in 't Veld

Kinderen van de Zevensprong, het Raamwerk en van Stichting Puntenburg zelf genoten van een zonovergoten middag waarbij 'Indianen' het thema was. Bijzonder omdat de middag vooral door de kinderen van de Rotary-leden in elkaar gezet was en omdat als speciale gasten op het feest kinderen met een beperking waren uitgenodigd. Bij aankomst werden de kinderen geschminkt en voorzien van hoofdband met veer. Ook kregen ze een speciale indianenkaart met hun naam waarop ze de stickers van acht activiteiten moesten verzamelen. Hoewel het minder druk was dan vooraf gehoopt, blijkt maar weer dat sfeer niet afhankelijk is van het aantal aanwezigen. En die sfeer was meteen al voelbaar, kinderen zochten elkaar op het grote terrein op, ze keken in de legkasten of de kippen al eieren hadden gelegd en ook de grote bal voor de paarden had grote belangstelling.

Na het schminken werden er kralenkettingen geregen, waarmee de manen van de paarden werden versierd. Daarna mochten de kinderen natuurlijk ook nog even de paarden knuffelen. Zo konden de kinderen zelf ervaren hoe belangrijk de band tussen de indianen en de paarden is en dat de paarden met respect en liefde moeten worden behandeld. Op de heuvel, gelegen vlak naast de manege, gingen de kinderen de vlaggen opsporen om de juiste richting weer terug naar de manege te kunnen vinden. Op het weiland was een behendigheidsspel van strobalen ingericht. Verder werden kleurige totempalen opgebouwd, waarbij het de kunst was om deze zo hoog mogelijk op te stapelen; dat viel niet mee op de ongelijke prairie. De tipi was het domein van opperhoofd 'Koos' die de kinderen vertelde over de bizons en hoe belangrijk het is de natuur te respecteren omdat de Indianen daar al hun voedsel vandaan halen. Na afloop kwamen alle kinderen, ouders en vrijwilligers bij elkaar om te zien hoe alle deelnemers een Indianen-diploma en een verrekijker kregen, zodat ze de opgedane ervaringen nu echt in de praktijk kunnen gaan brengen. Tot slot gaf Aniek Pieterse nog een prachtige eindpresentatie met haar Indianenpaard.

Uit de krant