Bollenfeest op 't Vierkant. Als het aan de organisatie ligt, krijgt elk dorp in de Bollenstreekregio zo'n feest. |  Foto: AihV
Bollenfeest op 't Vierkant. Als het aan de organisatie ligt, krijgt elk dorp in de Bollenstreekregio zo'n feest. | Foto: AihV Foto: Arie in 't Veld

Voorzichtige start Bollenfeest

Activiteiten

RECREATIE • Wat op den duur moet uitgroeien tot een groot en groots bollenfeest beleefde zaterdag een voorzichtige start.

Door Arie in 't Veld

In Lisse en Hillegom bezocht een flink aantal mensen deze markt. Misschien zouden dit er meer zijn geweest als de weersomstandigheden wat minder guur waren. Maar ja, het is november, dus wat wil je nog meer.

In Lisse keek Herman Hollander, voorzitter van museum De Zwarte Tulp en mede-organisator van het Bollenfeest, tevreden rond. "De start in Lisse en Hillegom is prima. We willen de weg in gaan om er een groots en meerdaags regionaal gebeuren van te maken. Dus in zoveel mogelijk dorpen in de regio een bollenmarkt."

Het Bollenfeest vond overigens plaats aan het einde van het plantseizoen, dus het wordt voor de mensen die bollen hebben aangeschaft hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en de bollen te planten.

Het idee voor het Bollenfeest komt uit de koker van het Gilde van De Zwarte Tulp onder voorzitterschap van Jan van Vliet. De organisatie is erin geslaagd om voor deze eerste editie een aantal gerenommeerde kwekers uit de regio aan te trekken die vanuit een kraam niet alleen bollen verkochten, maar ook de nodige tips voor het planten en de verzorging gaven. Verder werden er die dag plantdemonstraties gegeven, was er een springkussen voor de jeugd en werd het feest muzikaal omlijst. Dit gebeurde in Hillegom door middel van een optreden door Dixieland. In Lisse konden de bezoekers aan de markt luisteren naar zeemanskoor De Torren.

Uit de krant