Lidewijde Paris geeft tips: waar let ze op in een boek?
Lidewijde Paris geeft tips: waar let ze op in een boek? Foto: pr

Leesambassadeur Lidewijde Paris geeft tips in bibliotheek

Activiteiten

LEZEN • Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek houden op 12 januari om 20.00 uur een bijeenkomst met leesambassadeur Lidewijde Paris in de Lisser bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Lidewijde Paris werkt al meer dan 25 jaar in het boekenvak, heeft enorm veel gelezen en is eigenlijk geen gewone lezer meer te noemen. Deze avond vertelt zij hoe ze leest: waar ze op let in een boek, welke vragen ze zichzelf stelt en waarom. Ook legt ze literaire begrippen uit. Centraal hierbij staat haar boek 'Hoe lees ik?' dat gaat over wat nu eigenlijk literatuur is en hoe het werkt. Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. Haar verhaal illustreert ze met allerlei voorbeelden. Van de Max Havelaar via De zwarte met het witte hart naar David Mitchell. Ook geeft ze tips voor leesclubs, boekhandelaren, scholen, beginnende schrijvers en alle andere lezers.

Lidewijde Paris is na een lange carrière in de uitgeverswereld nu ambassadeur van De Lees!ambassade. Haar missie is om onder de slogan 'Haal meer uit je boek' het literaire lezen bevorderen. De toegang bedraagt 7,50 euro. Kaarten te koop bij Grimbergen Boeken, in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl

Uit de krant