Afbeelding
Foto: pr

De kracht van je karakter: lezing bij de Volksuniversiteit

Activiteiten

KARAKTER • Bij de Volksuniversiteit Lisse is vrijdag 12 januari een lezing bij te wonen over De kracht van je karakter.

In de lezing wordt ingegaan op de wijze waarop je karakter is ontwikkeld. Vanuit ontwikkelingspsychologisch perspectief heeft iedereen manieren ontwikkeld om met zichzelf, anderen en de wereld om te gaan. Deze levenshoudingen zijn terug te vinden in je denkpatronen, beweging en houding en zelfs de manier van ademen.

Wat is jouw dominante karakterstijl, waar zit jouw kracht en waar is er ruimte voor ontwikkeling? Elke karakterstijl heeft kwaliteiten en valkuilen. Deze karakterstijlen zijn beschreven door W. Reich en L. Löwen. Door middel van kleine oefeningen verkennen we je karakterstijl en hoe je daardoor tegen de wereld aankijkt. Met zicht op andere karakterstijlen ontstaat er meer ruimte voor ontwikkeling, ontspanning, flexibiliteit en persoonlijke zeggingskracht.

Cursus
Voor degenen die naar aanleiding van deze lezing dieper op de stof willen ingaan, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus Body en Mindfulness. Deze cursus begint op 20 maart. Inschrijven is mogelijk via de website www.volksuniversiteit-lisse.nl . Hier vindt u ook meer gegevens over duur, prijs en aan te schaffen materialen. De lezing wordt gehouden door Rob Behr. Hij is als docent verbonden aan de Volksuniversiteit Lisse en hij geeft lichaamsgerichte psychotherapie en is ook ACT/mindfulness trainer/coach. Hij houdt zich al jaren bezig met het thema hoe lichaam en geest beter te laten samenwerken en hoe die kennis te delen. Dit komt steeds weer terug in elke cursus die hij leidt bij de Volksuniversiteit Lisse.

De lezing wordt gehouden op vrijdag 12 januari en begint om 20.00 uur. De locatie is de Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9. U kunt zich inschrijven via bovengenoemde website, maar het is ook mogelijk op de avond zelf aan de balie. De kosten bedragen 5 euro ( inclusief koffie/thee ).

Uit de krant