De training Ben je er klaar voor?! focust op zelfstandig wonen.
De training Ben je er klaar voor?! focust op zelfstandig wonen.

Training voor en door jongeren: Ben jij er klaar voor?

Activiteiten

TRAINING • Jongerenwerk Lisse (Welzijnskwartier), Plusmaatje in de buurt (Cardea) en het Jeugd en Gezinsteam Lisse zijn op zoek naar jongeren tussen de 18 jaar en 25 jaar die zelfstandig wonen of op weg zijn naar zelfstandigheid. 'Ben jij er klaar voor?' is een peer-to-peertraining; door jongeren, voor jongeren. Wil jij getraind worden als trainer om jouw ervaringen te delen en anderen op weg te helpen naar zelfstandigheid, dan zijn ze op zoek naar jou!

Doel van de training is om stil te staan bij wat er praktisch komt kijken als je binnenkort op jezelf gaat wonen. Onderwerpen als woonruimte vinden en zoeken, het beheren van de financiën, werk vinden en solliciteren, verzekeringen en je rechten en plichten zijn thema's die aan bod zullen komen. De cursus bestaat uit twee dagdelen in maart (data in overleg met de deelnemers) waarbij je opgeleid gaat worden als trainer om vervolgens, als trainer, de training ook te geven aan anderen.

Het eerste dagdeel wordt gefocust op de training zelf, het tweede dagdeel gaat met name over trainingsvaardigheden. Ben je van plan om zelfstandig te gaan wonen of woon je al zelfstandig, wil je je ervaringen delen met anderen en ben je tussen de 18 en 25 jaar, dan kan je je aanmelden voor 1 maart door te bellen naar: 06-82755717 (Johan). Opgeven kan ook door een mail te sturen naar johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl of m.meeuwissen@cardea.nl. Voor meer informatie over de training kun je contact met ons opnemen. Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Welzijnskwartier en Cardea. De training is kosteloos.

Uit de krant