Afbeelding

De Gaapstokken klaar voor jubileumcarnaval

Activiteiten

ALAAF • Komend weekend staat op veel plaatsen in Nederland carnaval centraal. Zo ook in Lisse. Carnavalsvereniging De Gaapstokken maakt zich op voor het eigen carnavalsfeest dat komend weekend voor de 44e keer wordt gevierd: een jubileum.

Onder leiding van prins Cor, prinses Riet, jeugdprins Owen en jeugdprinses Anouk maakt de Lisser vereniging zich op voor een druk weekend. Op vrijdagavond 9 februari zullen De Gaapstokken deelnemen aan de verlichte carnavalsoptocht in Noordwijk. Hierdoor start het carnaval in Lisse op zaterdagochtend 10 februari om 10.00 uur met de sleuteloverdracht in het gemeentehuis. Na het ontvangen van de sleutels vertrekken De Gaapstokken richting Sassenheim voor de tweede carnavalsoptocht van het weekend.

Zaterdagmiddag zal de eigen carnavalsoptocht vanaf 15.00 uur door het centrum van Lisse rijden. Trouwe kijkers van de optocht is vorig jaar opgevallen dat de feestelijke stoet een stuk groter was dan voorheen. Dit mede dankzij het feit dat steeds meer verenigingen in Lisse deelnemen aan de optocht. Om voldoende ruimte te hebben om de verenigingen te ontvangen zullen start en finish dit jaar verhuizen naar De Gewoonste Zaak. Na de prijsuitreiking van de optocht is er een groot feest in De Gewoonste Zaak met een dj. Daar zullen de Gaapstokken om 18.30 uur bekend maken welk boerenbruidspaar op zondag 11 februari met elkaar in het 'huwelijksbootje' zal stappen.

Boerenbruiloft
Op zondagmiddag 11 februari staat de Boerenbruiloft op het programma, die vorig jaar na enkele jaren van afwezigheid weer terugkeerde naar De Gewoonste Zaak. Dat deze stap in goede aarde is gevallen bij de bezoekers is meer dan duidelijk en dit jaar mag de vereniging 20 procent meer bezoekers verwelkomen. Het evenement start om 16.00 uur en entree inclusief boerenmaaltijd bedraagt 8 euro per persoon. Kaarten kunnen alleen in de voorverkoop nog worden gekocht via: ledenadministratie@gaapstokken.nl. Op maandag 12 februari zullen De Gaapstokken carnaval vieren in 'Oeteldonk' (Den Bosch) waarvoor er een bus vol feestgangers afreist naar Brabant. Op dinsdag 13 februari zal in woonzorgcentrum Berkhout de Boerenbruiloft van zondag 11 februari worden overgedaan voor de senioren van Lisse. Het carnaval eindigt dinsdagavond 13 februari met het Slotbal bij Eetcafé LEF. Het volledige programma staat op www.gaapstokken.nl en www.facebook.com/DeGaapstokken

Uit de krant