John de Bruin (paarse trui) werd zaterdag verkozen tot Supergaper.
John de Bruin (paarse trui) werd zaterdag verkozen tot Supergaper. Foto: Danny Randsdorp

John de Bruin verkozen tot Supergaper van Lisse

Activiteiten

ALAAF • Het carnavalsweekeinde ging afgelopen zaterdag traditioneel van start in het gemeentehuis van Lisse. Burgemeester Spruit droeg symbolisch de sleutels van het dorp over aan carnavalsvereniging De Gaapstokken in de personen van Prins Carnaval Cor en jeugdprins Owen. John de Bruin werd door De Gaapstokken gekozen tot Supergaper van 2018.

Door Jankees Faas

Burgemeester Spruit gaf aan de prinsenparen en hun gevolgen zoals ieder jaar twee opdrachten mee. Sinds het aantreden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bestaat het Oranjefonds. Een organisatie, die zich inzet voor maatschappelijke instanties (de Oranje appeltjes). Leden van De Gaapstokken zullen langs de deuren in Lisse gaan om te collecteren voor dit fonds. De tweede opdracht is in april het steken van een bloemenmozaïek. Dit in het kader van het 44-jarig bestaan van De Gaapstokken. Dit bloemenmozaïek komt voor het gemeentehuis van Lisse te staan.

De Gaapstokken vinden het tijd worden dat ook zij een straatnaam krijgen. Het Gaapstokkenplein moet komen in de buurt van de bushalte bij ontmoetingscentrum De Beukenhof.

Supergaper
Het bestuur van De Gaapstokken besloot de Gouden Gaper, onderscheiding voor iemand binnen de carnavalsvereniging, uit te reiken aan Erik Turnhout. Turnhout zwaait dit seizoen na 22 jaar af als lid van de Raad van Elf. De Supergaper gaat naar een persoon met een grote maatschappelijke betrokkenheid voor het dorp Lisse. In het verleden ging deze onderscheiding onder meer naar wethouder Meulemans, schaatser Edward Hagen en het hoofd van het Fioretti College, de heer Terwijn. Tot 39ste Supergaper werd benoemd John de Bruin. John is al jaren de eigenaar van de speciaalzaak aan Het Vierkant, die in 1957 werd overgenomen door zijn ouders. De zaak, aanvankelijk vooral bekend om haar tabakswaren en hengelsportspullen, wordt door velen gezien als het dorpshart van Lisse. De Bruin heeft altijd een praatje over voor zijn klanten. Daarnaast is hij ook actief in de lokale politiek; hij zit in de gemeenteraad van Lisse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant