Floralis is voortaan de laatste dinsdagmiddag van de maand bedoeld voor senioren. Dan is er steeds een programma, verzorgd door een van de vaste gebruikers van Floralis, zoals Bescal of Filmhuis Lisse.
Floralis is voortaan de laatste dinsdagmiddag van de maand bedoeld voor senioren. Dan is er steeds een programma, verzorgd door een van de vaste gebruikers van Floralis, zoals Bescal of Filmhuis Lisse. Foto: Caroline Spaans

Laatste dinsdag van de maand: middagprogramma voor senioren in Floralis

Activiteiten

CULTUUR • De vaste culturele gebruikers van Floralis (beheerder Bescal, stichting Theater Floralis, Filmhuis Lisse, MLX Musical&Dance, Jeugdtheaterschool Flores en Symfonieorkest Bloembollenstreek) komen met een nieuw cultureel middagprogramma op elke laatste dinsdag van de maand.

Dit programma voor de doelgroep senioren zal wisselend worden ingevuld met bijvoorbeeld muziek, film en dans. De invulling wordt gezamenlijk bepaald door de vaste culturele gebruikers van Floralis. Zij zoeken de samenwerking met andere stichtingen en verenigingen in Lisse. De toegangsprijzen worden zo laag mogelijk gehouden en bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee vanaf 14.30 uur. De aanvangstijd van de voorstelling is standaard om 15.00 uur. Na afloop kunnen bezoekers naar wens gezellig napraten in de foyer.

Film
Op dinsdag 27 februari start 'De Laatste Dinsdag' met de film 'Oud Lisse en de Bollenstreek' van Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse". Bezoekers zien er hoe de bollenlanden zijn gevormd tot wat ze nu zijn. Ook het ontstaan van de veilingen en verkoop van de bollen, het bloemencorso en vele andere aspecten uit de hele Bollenstreek passeren de revue. Deze film is mede tot stand gekomen door de heer J. Zwetsloot en verwerkt door de heer S. van Dijk. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur en heeft geen pauze. Entree 5 euro, incl. koffie of thee bij binnenkomst. Tickets zijn vooraf te koop via www.floralislisse.nl en aan de kassa. Meer info: Bescal Marketing & Evenementen via 0252-865091 of info@bescal.nl.

Uit de krant