Beide routes voeren door het Bos van Krantz.
Beide routes voeren door het Bos van Krantz. Foto: pr

Genieten in de winter-wandeltocht vanuit Sassenheim

Activiteiten

SPORTIEF • Wandelorganisatie RS80 verzorgt op zaterdag 3 maart een wandeltocht van 15 en 25 km vanuit Sassenheim. De wandelaars voor de 25 km starten om 09.00 uur vanuit RK voetbalvereniging Teijlingen, Roodemolenweg 8, 2171 AX Sassenheim, de 15 km-lopers kunnen tussen 09.00 en 10.00 uur starten.

Het is de negende tocht in de 38e winterserie van 10 tochten die RS80 organiseert in Zuid-Holland onder het motto: tien keer genieten in de winter. De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over verkeersluwe wegen en paden in de gemeente Teijlingen, door Sassenheim, Warmond en Voorhout. Vlak langs de befaamde ruïne van Teijlingen, door park Rusthoff en het bos van Krantz bereiken we de koffierust in Warmond. Pas na Marienhaven is de splitsing van de 25- en de 15-km tocht. De korte afstand gaat langs de kortste route terug. De lange afstand gaat door de Elstgeesterpolder naar Voorhout. Daar is voor de deelnemers een tweede rust bij de vv Foreholte. Langs de Engelselaan en de Zandslootkade keren ze terug naar de startlocatie.

Deelnemers kunnen zich vanaf 08.00 uur inschrijven voor 3 euro, inclusief de korting voor KWBN-leden. Voor een herinnering wordt een extra bijdrage gevraagd. De wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg geven pijlen de route aan. Voor de beide afstanden blijft het startbureau voor het afmelden tot 16.00 uur open en kunnen wandelboekjes afgestempeld worden.

Uit de krant