Afbeelding
Foto: pr

Watersportvereniging organiseert weer gondelvaart in Lisse

Activiteiten

LICHTJES • Watersportvereniging Lisse gaat weer een gondelvaart organiseren, met versierde en verlichte boten. Op 25 augustus zullen zij een betoverend schouwspel op het water vormen. De vereniging heeft dit al eerder gedaan en steeds werd dit een groot succes.

Door Arie in 't Veld

De laatste keer vond plaats in 2009. Nu komt er eentje in het kader van het 25-jarige bestaan van de WSV Lisse. Voorzitter Ton van Breugel vertelt dat in 2009 54 boten aan dit evenement deelnamen, waarvan de een nog fraaier versierd en/of verlicht was dan de ander. "We hopen dat dit er dit jaar meer zullen zijn, hetgeen heel goed mogelijk is omdat niemand zich hoeft in te schrijven en dus zonder meer aan dit evenement kan deelnemen. Nou ja, zonder meer.., het vaartuig waarvan men gebruikmaakt moet wel zichtbare verlichting voeren, want uiteindelijk varen we ook in het donker."

Mira Geerlings, lid van de lustrumcommissie zegt over de tocht dat in de redelijk vroege avonduren - als het nog licht is - wordt gestart bij de Shawano's. "Om 21.00 uur stellen de deelnemers zich daar op en als dat voor elkaar is, wordt in rustig tempo richting steenfabriek gevaren. Uiteraard staat de brug dan open, hetgeen wel eens wat overlast voor het verkeer kan opleveren, maar dat moet dan maar om zo'n evenement te doen slagen. Bij de steenfabriek wordt gekeerd. Inmiddels zal het waarschijnlijk wel donker geworden zijn en wordt de terugweg ingezet, om uiteindelijk bij de jachthaven af te meren."

Saamhorigheid
Van Breugel zegt tevens dat de ervaringen hebben geleerd dat zo'n gondelvaart enorm goed kan zijn voor de saamhorigheid. "Halve straten zie je dan op de boten en het plezier spat er aan alle kanten vanaf. We hopen uiteraard dat we zoiets ook dit jaar mogen beleven, zoals we ook hopen dat er veel publiek op de dijken zal staan om de varende stoet te zien passeren."

De WSV-voorzitter zegt tevens dat de vereniging ook de bevolking zoveel mogelijk bij de verenigingsactiviteiten wil betrekken en dit evenement de gelegenheid bij uitstek is om nader met de vereniging kennis te maken. "Vanaf ongeveer 11.00 uur worden in de jachthaven door de deelnemers de boten versierd. Met vlaggen, met bloemen en met verlichting. Dat laatste is trouwens een stuk eenvoudiger geworden nu je lichtslangen kunt kopen en gebruiken zonder een herriemakend aggregaat aan boord te hebben. In de jachthaven zal het dan goed toeven zijn, want we zorgen ervoor dat er allerlei attracties zijn. Zoals een Scheveningse vissersboot en de band 'De Pretnoten'."

Al met al heeft de WSV Lisse en de organiserende commissie op dit moment nog voldoende te doen om er voor te zorgen dat op 25 augustus alles volgens plan zal verlopen. Tot op heden heeft men van alle instanties alle mogelijke medewerking toegezegd gekregen en dus zit het erin dat het een groot feest der lichtjes op het water kan worden.

Uit de krant