Via de website en de social media van De Olmenhorst kun je in de gaten houden wanneer je kunt komen plukken, want niet ieder appel- of perenras is op het zelfde moment rijp.
Via de website en de social media van De Olmenhorst kun je in de gaten houden wanneer je kunt komen plukken, want niet ieder appel- of perenras is op het zelfde moment rijp. Foto: pr

Jubileumeditie Zelfpluk bij landgoed De Olmenhorst

Activiteiten

FRUIT • Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek viert dit jaar de 25ste editie van haar jaarlijkse Zelfpluk. Elk jaar organiseert het landgoed een groot plukfeest waarbij iedereen zelf de boomgaarden in mag trekken en eigenhandig het biologische fruit van de bomen mag plukken. Dit jaar wordt het een nog leuker buitenfeestje!

De zelfpluk begint op 15 september met een bijzonder openingsweekend en duurt tot eind oktober (of als de oogst op is). Er zijn veel verschillende appel- en perenrassen beschikbaar voor de zelfpluk waaronder Elstar, Santana, Topaz, Doyenné du Comice, Conference en meer. Per week wordt door experts van het landgoed gekeken welke soorten plukrijp zijn en worden specifieke boomgaarden vrijgegeven. Op de socialmediakanalen en de website van de Olmenhorst wordt dan bekendgemaakt welke soorten er te plukken zijn. Wie komt plukken krijgt bij de boomgaard instructies. 
Om het oogstseizoen nog leuker te maken is er tijdens de Zelfpluk meer te doen dan enkel fruit plukken. En om de 25ste editie groots te vieren is er veel livemuziek, theater en zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten. De exacte invulling daarvan volgt nog.

Praktische informatie
Van 15 september tot 28 oktober. Elke woensdagmiddag en de hele zaterdag en zondag.
Peren kunnen alleen geplukt worden in het weekend.
In de herfstvakantie van regio midden en noord elke dag geopend.
Entree is gratis, wel vraagt De Olmenhorst 3 euro parkeerkosten per voertuig.

Uit de krant