Jozua Douglas heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2018 geschreven.
Jozua Douglas heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2018 geschreven. Foto: pr

Kinderboekenschrijver Jozua Douglas bezoekt de bieb in Lisse

Activiteiten

KINDERBOEKENWEEK • Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Tijdens de Kinderboekenweek tourt hij het hele land door om boekhandels, bibliotheken en scholen te bezoeken. Op 3 oktober om 15.00 uur komt Jozua langs in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse.

Hij vertelt over zijn boeken, zijn schrijfproces en hij leest voor. Maar Jozua zou Jozua niet zijn als hij er geen spetterende presentatie van zou maken waarbij spionagetrucs en gedachtekracht aan bod komen. Uiteraard kunnen kinderen na de presentatie hun Kinderboekenweekgeschenk laten signeren en met Jozua op de foto gaan.

Grappig
Jozua Douglas is de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de Costa Banana-reeks. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, met De gruwelijke generaal (2016) en met De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Beide titels werden ook door het Kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door benoemd tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua's boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels. In november dit jaar verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie voor beginnende lezers: Keesie Kippenkop.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken.

Aanmelden
Ben je 8, 9 of 10 jaar? Bestel dan gauw jouw entreekaart, dan ben je zeker van een plekje bij de presentatie. De kaarten zijn € 2,50 per kind. Kaarten reserveren kan via de www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de bibliotheek. Het bezoek van Joshua Douglas is mogelijk door een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en Bibliotheek Bollenstreek.

Uit de krant