'Cowboys and Angels' sloegen op de golfbaan een mooi bedrag bij elkaar voor Fietsmaatjes Bollenstreek.
'Cowboys and Angels' sloegen op de golfbaan een mooi bedrag bij elkaar voor Fietsmaatjes Bollenstreek. Foto: Jolanda Boere

Golfers slaan €1550 bij elkaar voor Fietsmaatjes Teylingen

Activiteiten

Het was een drukte van jewelste op Golfcentrum Noordwijk zaterdag 6 oktober. Daar werd alweer voor de derde keer het NK open Par 3-golftoernooi gehouden. Met dit jaar als thema "Cowboys and Angels" en dat zorgde voor veel hilariteit op en rondom de greens.

Alle deelnemers werden in stijl ontvangen en het restaurant van de baan was voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot heuse Saloon. Verder had de organisatie gezorgd voor een rodeostier en kon men via spelletjes - zoals hoefijzer gooien en whiskeyvat chippen-  niet alleen leuke prijzen winnen, maar vooral ook een bijdrage leveren aan het goede doel van de dag. De Fietsmaatjes Teylingen.

Natuurlijk werd er ook serieus om de eer gestreden op de compacte en uitdagende baan van Golfcentrum Noordwijk. Bij de dames ging de titel en bijbehorende trofee naar Laura Helvensteijn, bij de heren naar Piet Koster en de bekende schoolfotograaf Leo Hazenoot had de minste slagen nodig voor het spelen van de 9 holes. De organisatie had nog een mooie verrassing in petto voor Nel Barnhoorn. Die had namelijk een hole-in-one geslagen. Een unieke prestatie. Maar helaas deed ze dit wel op de verkeerde hole. Met dank aan de sportieve sponsor "Grand Hotel Huis ter Duin" mocht de prijs voor deze unieke prestatie toch uitgereikt worden.

De echte winnaars van deze dag waren echter de vrijwilligers van Fietsmaatjes Bollenstreek. Die krijgen van de organisatie een cheque overhandigd van € 1.550,-- Dat is de gehele opbrengst van deze gezellige dag. De organiserende heren van LGMGG (Lekker golfen met gezellige gasten) wilden namelijk zelf alleen mooie herinneringen overhouden aan deze dag. En dat is zeker gelukt. Fietsmaatjes Teylingen kan dit geld goed gebruiken voor het onderhoud en de aanschaf van de duofietsen.

Uit de krant