Iet Langeveld en Wout Ruigrok van Plan 4.
Iet Langeveld en Wout Ruigrok van Plan 4. Foto: Arie in 't Veld

Schilderen bij kaarslicht in de Oude School

Activiteiten

KUNST • De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en de kortste dag is aanstaande... dat willen Iet Langeveld en Wout Ruigrok van Plan 4 vieren, en liefst op een schilderachtige manier:

"We versieren de Oude School, steken de kaarsjes aan en laten het grote licht uit. Ouderwets schilderen bij kaarslicht dus..... Ter verhoging en verwarming van de feestvreugde zal de 'Lissese Lichtjestocht' de Oude School in de route opnemen, en de verwachting is dat zij rond 18.00 uur arriveren met oliebollen. Uiteraard zorgen wij voor koffie thee en een wijntje", aldus de kunstenaars.

Wie gezellig mee wil schilderen is welkom, maar ook mensen die alleen willen komen kijken en meegenieten. Vanaf 16.30 uur inloop (later beginnen mag natuurlijk ook), deelname is gratis, aub zelf materiaal meenenemn (verf, doekje, penselen etc), ezels zijn beperkt voorradig (graag vooraf reserveren), het onderwerp is vrij. "We hebben prachtig uitzicht op de verlichte Agathakerk, maar zullen ook wat stillevens neerzetten", zeggen Wout en Iet.

De Oude School is gelegen aan de Heereweg 253 in Lisse. 

Uit de krant