Het grote Winterfeest komt eraan | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Johan van Steijn van de Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken zijn nauw betrokken bij het feest.
Johan van Steijn van de Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken zijn nauw betrokken bij het feest. (Foto: Piet van Kampen)

Het grote Winterfeest komt eraan

  Activiteiten

REGIO n Het dak gaat er zaterdag 11 januari weer van af in De Schelft in Noordwijkerhout. Negen carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek organiseren voor mensen met een beperking weer een geweldige avond. Ouders, familie en begeleiders zijn allemaal van harte welkom vanaf 18.30 uur en de toegang is gratis.

 Door Piet van Kampen

Tot aan vorig jaar organiseerde de Zevensprong uit Sassenheim deze happening. In september van vorig jaar werd duidelijk dat zij dit niet meer zouden kunnen en vanwege goede contacten met 'De Bokken' uit Voorhout werd besloten om het jaarlijkse feest door te laten gaan. Er werd contact gezocht met de Saksen uit Sassenheim, de Gaapstokken uit Lisse, de Keienbijters, de Kaninefaaten, de Vikings en de Tulpenkabouters uit Noordwijkerhout, de Duinknijnen uit De Zilk en de Noortukkers. "Een unieke vorm van samenwerking" beamen Johan van Steijn van de Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken. "Iedereen was enthousiast", vertelt Theo. "Carnaval is meer dan alleen maar feesten en drinken voor 'de gewone man', het is voor iedereen. Voor jong en oud en ook de zieken worden niet vergeten als er een bloemetje naar hen wordt gebracht. Het moet breed maatschappelijk worden getrokken", stellen de beide enthousiaste heren nadrukkelijk.

Mooi programma
Er wacht de deelnemers een mooi en gevarieerd programma in De Schelft die gratis beschikbaar werd gesteld. Zij worden muzikaal welkom geheten door de Bollenband. Verder treedt het trio 1+1=2 op, strooit dj Petit vele muzikale noten rond en zal Gerrit Heen en Weer de zaal heen en weer laten deinen. De pretbands de Mexicano's, de Keitoeters en de Koetillers zullen het dak eraf blazen. Kortom, het belooft een geweldige avond te worden met een vol feestprogramma. Prinsenparen en Raden van Elf zorgen met hun aanwezigheid voor extra de sfeer in De Schelft. De organiserende carnavalsverenigingen hebben alles uit de kast gehaald om de mensen een prachtige avond te bezorgen. "We hebben op voorhand al positieve reacties gehad, omdat we het op social media hebben gezet, posters hebben opgehangen en flyers hebben uitgedeeld", vertelt Johan. "We hebben er alles aan gedaan", vult Theo hem aan. Het wordt een geweldige happening.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>