Zeesterren op het strand. Als ze een poot verliezen, kan er weer een nieuwe aangroeien.
Zeesterren op het strand. Als ze een poot verliezen, kan er weer een nieuwe aangroeien. Foto: Ellen van der Niet

Gratis IVN-winterstrandexcursie Katwijk aan Zee

Activiteiten

Heeft u ook al zeesterren gezien op het strand ? Soms leven ze nog en zie je alle tentakeltjes heen en weer gaan. Meeuwen zijn er dol op. En zijn ze uitgedroogd ? Dan soppen ze ze gewoon even in zee. Wanneer een zeester een poot verliest, kan er een nieuwe poot aangroeien.

Meer weten over het leven van de dieren die in zee leven en wanneer ze aanspoelen op het strand? Kom naar een van de IVN-strandexcursies. De Strandgroep van IVN regio Leiden houdt op zaterdag 23 februari een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.

Tijdstip: 13.00-15.00 uur.
Verzamelen: parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.
Tips: trek extra warme kleding aan. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen. En kom je met de auto? Neem dan een pinpas mee voor de parkeerautomaat.

De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat er allemaal zo aangetroffen wordt op het strand. De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig. Na deze excursie is er nog een laatste winterstrandexcursie in Katwijk op zaterdag 9 maart (11.00 uur).
Neem voor meer informatie contact op met Ellen van der Niet, 06-51852893, ivnstrand@outlook.com. 

Uit de krant