Recordopbrengst snuffelmarkt Gereformeerde Gemeente | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een tevreden bezoeker doet een goede koop bij een van de vele kramen van de snuffelmarkt.
Een tevreden bezoeker doet een goede koop bij een van de vele kramen van de snuffelmarkt. (Foto: Esther Akerboom)

Recordopbrengst snuffelmarkt Gereformeerde Gemeente

  Activiteiten

SNUFFELMARKT • In de Onderwaterhallen werd afgelopen zaterdag de tweejaarlijkse snuffelmarkt van de Gereformeerde Gemeente Lisse gehouden. De markt trok, misschien vanwege het weer of vanwege het feit dat het de eerste van de drie grote markten van dit jaar was, extreem veel bezoekers.

Door Esther Akerboom

En dat was te merken aan de verkeersdrukte in de omgeving, want er stonden regelmatig files op de Heereweg. "De parkeerplaats staat al helemaal vol", verzuchtte een vrijwilliger die de stroom aan bezoekers met fiets of auto een plek moest wijzen om een uur of tien 's morgens ."Het is nog nooit zo druk geweest." Het parkeerterrein van het naastgelegen tuincentrum stond, zoals het vroeger elke zaterdag het geval was, opeens ook helemaal vol.

Het was dan ook een markt die de moeite van het bezoeken waard was. Alle hallen waren in gebruik genomen. Een gedeelte was gereserveerd voor de kinderen die daar allerlei activiteiten konden doen, zoals ponyrijden op net echte pony's die met de voeten moesten worden voortbewogen. Naast de kraampjes met eten en drinken, diverse organisaties die spullen en diensten verkochten en de veiling van nieuwe spullen, was er natuurlijk de grote snuffelmarkt. Een rommelmarkt kon het eigenlijk niet genoemd worden. "Er zijn heel veel mooie spullen ingebracht. En dan al die blije gezichten, het is een prachtige dag", verklaarde een vrijwilliger.

Alle spullen waren netjes op soort uitgestald. Bij veel kramen was niet eens te zien wat er werd verkocht, omdat er drommen mensen voor stonden. Vooral het elektrische gereedschap ging grif van de hand. "We zijn al bijna door onze spullen heen, een uur geleden lag het hier nog vol", aldus een enthousiaste jongeman die binnen een uur na de opening zijn kraam al bijna had leegverkocht. Dat er geen taboe meer rust op het kopen van tweedehands kleding bleek wel uit het grote aantal mensen dat lekker liep te snuffelen tussen de rekken.

Al met al was het een drukke, gezellige dag met een hele mooie opbrengst die net weer hoger was dan die van de vorige markt, namelijk rond de 50.000 euro. Deze is bestemd voor vijf goede doelen die op de site www.snuffelmarktlisse.nl te vinden zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>