Schilderij van Andries van Leeuwen (vader van Alida) van Rembrandt in zijn atelier.
Schilderij van Andries van Leeuwen (vader van Alida) van Rembrandt in zijn atelier. Foto: pr

Lezing over de lach in de Gouden Eeuw

Activiteiten

VOLKSUNIVERSITEIT • Drs. Alida van Leeuwen, dorpsdichter van Lisse en als psycholoog gespecialiseerd in de wetenschap van de lach, geeft maandag 1 april (geen grap!) een lezing over de lach in de Gouden Eeuw. Deze lezing vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur bij de Volksuniversiteit in Lisse, Vuursteeglaan 9.

Hoe was het om in de Gouden Eeuw te leven? In deze lezing gaan we op zoek naar antwoorden. We maken kennis met het werk en het leven van de beroemde kunstschilder Rembrandt van Rijn en diverse van zijn creatieve tijdgenoten. We verdiepen ons in het leven van zowel kunstenaars als niet-kunstenaars die leefden in deze belangrijke periode in onze vaderlandse geschiedenis. Mensen die invloed uitoefenden en mensen die werden beïnvloed. Ieder op hun eigen manier. 

Sommigen hebben ook nu nog invloed op onze huidige samenleving, zowel op creatief gebied als op ons dagelijkse leven. Lach jij net zo veel als Rembrandt? Werd er eigenlijk wel gelachen in de Gouden Eeuw of was dat niet volgens de etiquette? Wat merken wij nu nog van de invloed van de Gouden Eeuw en wat kunnen wij daarvan leren? 

Deze lezing is "Tot nut ende vermaeck", zoals men in de zeventiende eeuw zei. Als psycholoog, Laughter Yoga Master en ambassadeur van het concept "LachYoga", wil Alida graag haar kennis en informatie delen over lachen, geluk en gezondheid. Als dorpsdichter van Lisse en oprichter en beheerder van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo, is zij graag op allerlei manieren creatief en kunstzinnig bezig. Haar lezing zal daarom zowel informatief en leerzaam, als uitdagend en vrolijk zijn. 

Uit de krant