Keukenhof werkt al hard aan het nieuwe seizoen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vorig jaar waren dahlia's ook in vele soorten te bewonderen in de tuin van het kasteel.
Vorig jaar waren dahlia's ook in vele soorten te bewonderen in de tuin van het kasteel. (Foto:archief/arie in t veld)

Keukenhof werkt al hard aan het nieuwe seizoen

  Activiteiten

LISSE • De bloemententoonstelling Keukenhof is weliswaar gesloten, maar dat neemt niet weg dat er al hard wordt gewerkt aan een nieuw seizoen. PR-manager Annemarie Gerards meldt daarover in de nieuwsbrief van Keukenhof dat het thema in 2020 'A World of Colours' is. "Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht. Iedereen houdt van bloemen, de lente, tulpen en de kleurige bollenvelden. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier."

Door Arie in 't Veld

Nu de bloemententoonstelling gesloten is voor publiek, wordt achter de schermen gewerkt aan verbeteringen in het park. Zo wordt de ophaalbrug bij de molen vervangen en de brug bij het Wilhelminapaviljoen (bij het paard) wordt ook vernieuwd.

Muntstukken
Volgens Gerards laten de bezoekers jaarlijks veel muntstukken achter in de fonteinen van de bloemententoonstelling. Samen met de fooien gaat het om 10.000 euro, dat het park aan goede doelen geeft. "Zo is het geld uit de vijvers, een bedrag van ongeveer 2.500 euro, bestemd voor scouting Graaf van Lynden. De scouting haalt het geld op, maakt het schoon en sorteert het."
Op korte termijn staat er nog het nodige op het programma, zoals de Dahliashow en in oktober de Nationale Bloembollenmarkt.

Praalwagen
Van half juli tot oktober kunnen bezoekers van Kasteel Keukenhof genieten van een prachtige dahliatuin. In de tuin van het kasteel zijn zo'n 150 verschillende soorten dahlia's geplant. 'Rise of the Phoenix', een van de praalwagens van het Bloemencorso van de Bollenstreek, wordt speciaal voor de dahliadagen volledig met dahlia's gestoken. Deze is te zien in de kasteeltuin vanaf woensdag 21 augustus. Op zondag 25 augustus vinden er rond het kasteel leuke activiteiten plaats voor jong en oud.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>