Meld je aan voor de bloemenmozaïekwedstrijd in Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Twee jaar geleden won dit bloemenmozaïek met prins Harry en Meghan. Nog steeds heel actueel.
Twee jaar geleden won dit bloemenmozaïek met prins Harry en Meghan. Nog steeds heel actueel. (Foto: pr)

Meld je aan voor de bloemenmozaïekwedstrijd in Lisse

  Activiteiten

De jaarlijkse mozaïekwedstrijd onder auspiciën van de Stichting Bloemenmozaïek Lisse komt er weer aan. Steeds schommelde het aantal deelnemers rond de veertig en de organisatie hoopt dat dit ook komend seizoen aan de orde is. Aanmelden via www.bloemenmozaieklisse.nl.

Door Arie in 't Veld

Dit jaar moeten er op zaterdag 18 april weer mozaïeken te zien zijn in het dorp. Tot nu toe is het iedere keer weer een geslaagde wedstrijd. De organisatie stelt dat het evenement een bijzondere activiteit in het dorp is die het buurt- en groepsgevoel versterkt. Behalve het vervaardigen van de mozaïeken wordt ook een fietstocht georganiseerd om langs de opgestelde mozaïeken in Lisse en omgeving te rijden en daaraan gekoppeld de Kunstroute, waarvoor kunsthandelaren en kunstenaars hun atelier open stellen. Niet alleen voor de inwoners is het bijzonder om mee te doen, maar ook voor het toerisme biedt het voordelen. De doelstellingen van de stichting zijn het jaarlijks organiseren van de bloemenmozaïekwedstrijd in Lisse, met als uitgangspunt dat het evenement de betrokkenheid van bewoners, scholen, verenigingsleven, overheid en bedrijfsleven aanzienlijk moet versterken. Het evenement moet de mozaïeken bij de bewoners, scholen, verenigingsleven, overheid en bedrijfsleven en op markante punten tentoonstellen.
Voor dit jaar is geen thema gekozen, dus hebben de deelnemers volledig de vrije hand wat de invulling betreft. De kosten van deelname worden door de stichting zo laag mogelijk gehouden zodat het voor iedereen toegankelijk is. Wel wordt een geringe bijdrage aan de deelnemers gevraagd voor de spelden en krammen. De bloemvoorziening en tempex platen waarop men steekt zijn voor rekening van de stichting.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>