Feest voor jong en oud met bomvol activiteitenprogramma: Gaapstokken gaan voor de 46e keer carnavallen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De Gaapstokken zijn klaar voor carnaval!
De Gaapstokken zijn klaar voor carnaval! (Foto: Ruth Eppink-archief)

Feest voor jong en oud met bomvol activiteitenprogramma: Gaapstokken gaan voor de 46e keer carnavallen

  Activiteiten

Ondanks het feit dat men denkt dat men vooral beneden de rivieren carnaval viert zijn carnavalsverenigingen in de Bollenstreek ook bijzonder goed vertegenwoordigd. De Lisserse Carnavalsvereniging De Gaapstokken bestaat inmiddels 46 jaar en maakt zich op voor een druk weekend met verschillende festiviteiten. De actieve vereniging organiseert volgend weekend tal van activiteiten voor jong en oud. Dit alles gebeurt onder leiding van Prins Herman 2, Prinses Cathy, Jeugdprins Milan en Jeugdprinses Jill.

Het carnaval start voor leden van De Gaapstokken op vrijdagavond 21 februari met deelname aan de verlichte optocht in Noordwijk. Voor Lisse begint carnaval op zaterdagochtend 22 februari met de sleuteloverdracht in het gemeentehuis. Vanaf 10.00 uur heet Lisse dan voor vier dagen 'Gaapstokkenrijk'. Na de sleuteloverdracht vertrekt de vereniging richting Sassenheim om daar deel te nemen aan de eerste carnavalsoptocht van de dag.

De optocht in Lisse staat gepland voor zaterdagmiddag 22 februari en start om 15.00 uur vanaf De Gewoonste Zaak. Trouwe kijkers is opgevallen dat de optocht door het centrum in Lisse de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Dit komt door de actieve rol die De Gaapstokken spelen in samenwerkingen met bevriende verenigingen uit de regio, die daardoor ook graag aansluiten in de feestelijke tocht door Lisse.

Direct na de optocht barst om 16.00 uur een volledig nieuw feest los in De Gewoonste Zaak onder de naam 'Vrienden van De Gaapstokken LIVE'. Voor dit Hollandse muziekfestijn zullen meerdere live-artiesten het podium betreden en draait er een après-ski-dj. Entree tot het event is geheel gratis.

Een van de populairste activiteiten is de eigen Boerenbruiloft die op zondagmiddag 23 februari wordt georganiseerd in samenwerking met De Gewoonste Zaak. Het evenement start om 15.00 uur en entree inclusief boerenmaaltijd bedraagt € 9,50 per persoon en € 8,00 voor kinderen. Kaarten kunnen nog tot maandag 17 februari in de voorverkoop worden gekocht via: ledenadministratie@gaapstokken.nl

Ook dit jaar zal er een bus namens De Gaapstokken afreizen naar 'Oeteldonk' (Den Bosch) om hier carnaval te vieren. En dinsdag 25 februari staat de Seniorenboerenbruiloft op de planning in Berkhout, deze gezellige middag voor senioren uit Lisse is inmiddels volledig uitverkocht. Carnaval in Lisse eindigt voor de vereniging op dinsdagavond met het Slotbal bij De Gewoonste Zaak. Het volledig programma met inhoud is te vinden op www.gaapstokken.nl en www.facebook.com/DeGaapstokken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>