Viering 75 jaar bevrijding in de Haarlemmermeer | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Op initiatief van het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep wordt in mei Fort Victory georganiseerd.
Op initiatief van het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep wordt in mei Fort Victory georganiseerd. (Foto: pr)

Viering 75 jaar bevrijding in de Haarlemmermeer

  Activiteiten

In de Haarlemmermeer wordt komende mei een aantal activiteiten georganiseerd die in het teken staan van ‘75 jaar bevrijding en vrijheid’.

Van 1 tot en met 5 mei wordt er, op initiatief van het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep, op het terrein van boer Molenaar aan de Hoofdweg 1041, een militair kamp opgezet waar acteurs en eigenaren met voertuigen van harte welkom zijn. Dit kampement, met de naam ‘Fort Victory’, is door iedereen te bezoeken (toegangsprijzen volgen op de site). Het kampement biedt deelnemers de mogelijkheid om 5 dagen met elkaar op te trekken en naar evenementen toe te gaan, om deel te nemen aan een van de vele ritten die in de omgeving georganiseerd worden, of in het park te blijven voor de gezelligheid.

4 mei: dodenherdenkingsrit
Op 4 mei is er een rit vanuit Fort Victory naar het Fort in Aalsmeerderbrug waar de dodenherdenking plaatsvindt die georganiseerd wordt door de Stichting Crash. De rit start om 18.00. Tickets om met een historisch militair voertuig mee te rijden zijn via de site te verkrijgen.

5 mei: bevrijdingsrit
Op 5 mei organiseert de ‘Koepelcommissie’ in Nieuw-Vennep een bevrijdingsfeest op het Harmonieplein. Daar wordt de colonne militaire auto’s, die vertrekken vanuit Fort Victory, welkom geheten en kunnen bezoekers de (vracht)auto’s en militairen bewonderen. Rond 14.00 uur volgt de bevrijdingsrit door de hele Haarlemmermeer (vanuit Nieuw-Vennep door de Kaag, Abbenes, de rand van Lisse, Hoofddorp, Nieuw-Vennep). De exacte tijden zullen ook op de museumwebsite kenbaar worden gemaakt.

Algemene info over het museum
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is elk weekend en alle vakanties open van 10.00 uur tot 17.00 uur. De actuele prijzen staan op de website weergegeven. Omdat het museum afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers, zullen wij op de website én de Facebookpagina bekendmaken welke activiteiten wanneer plaatsvinden. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Meer informatie over het museum is te vinden op www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum en www.nederlandstransportmuseum.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>