Logo lissernieuws.nl
Tijdens NLdoet worden veel klussen opgepakt bij verenigingen en stichtingen, waar vrijwilligers aan meehelpen.
Tijdens NLdoet worden veel klussen opgepakt bij verenigingen en stichtingen, waar vrijwilligers aan meehelpen. (Foto: Pixabay)
Politiek

College Lisse en leden gemeenteraad aan de slag tijdens NLdoet

  Activiteiten

Het college van burgemeester en wethouders van Lisse en een viertal leden van de gemeenteraad zetten zich ook dit jaar weer in voor NLdoet, de actie van het Oranjefonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. De actie, die normaal halverwege de maand maart wordt gehouden, is uitgesteld naar 28 en 29 mei. Dit vanwege de situatie rondom corona.

De college- en raadsleden zijn allemaal op zaterdagmorgen 29 mei actief en zullen dan de handen bij diverse organisaties uit de mouwen steken. Burgemeester Lies Spruit is aanwezig bij Scouting Graaf van Lynden. Zij willen het palenhok diefstalproof maken en nieuwe palen zagen en lakken.
Wethouder Jolanda Langeveld is te vinden op de manege van Stichting Puntenburg waar de voorjaarsschoonmaak aan de orde is, maar waar ook een kastenwand in elkaar getimmerd moet worden.
De wethouders Kees van der Zwet en Jeffrey van Haaster zijn actief bij Scouting Lisser Kaninefaten. Wie van de twee het grasveld verticuteert en inzaait en wie een deel van het straatwerk opnieuw aanbrengt is nog onduidelijk. Mogelijk worden ze ook ingezet bij het plaatsen van een paal om het verzamelpunt en de vluchtroute bij calamiteiten aan te geven.

Raadsleden
De raadsleden Frank Mélotte (CDA), Jeanette Loos-Trompert (CDA), Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) en  Gabriëlla Eekhout-Saiu (D66) gaan de muren van de multifunctionele ruimte in Rustoord Woonzorgcentrum een fleurig opfrissertje geven en de buitenmeubels schuren en lakken.

Informatie over veiligheid
Voor het Oranje Fonds gaan gezondheid en veiligheid tijdens NLdoet boven alles. Ook nu houdt de organisatie de situatie nauwlettend in de gaten en weegt zij de diverse belangen tegen elkaar af. Mocht een klus toch niet op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden, dan heeft het Oranjefonds organisaties gevraagd de klus te annuleren of te verplaatsen naar een later moment. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers; zij kunnen alleen mee doen als het veilig en verantwoord kan.

Meer berichten