Logo lissernieuws.nl
De wandelingen starten bij de Soefitempel in Katwijk, die gelegen is aan de rand van de duinen.
De wandelingen starten bij de Soefitempel in Katwijk, die gelegen is aan de rand van de duinen. (Foto: pr)

Zomeravondwandeling door de duinen van Berkheide

  Activiteiten

Het IVN regio Leiden organiseert in samenwerking met Stichting Duinbehoud de tweede zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar. Dit gebeurt op woensdagavond 21 juli; de wandeling start om 19.30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7, 2225 JS in Katwijk en duurt ca. 2 uur.

Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

Vanwege de 1,5-meterregel moeten we de groepjes klein houden. Dat heeft tot gevolg dat aanmelden verplicht is. Dat kan per e-mail (doornebalh@gmail.com).Geef dan uw naam op en het aantal deelnemers dat u opgeeft. Als de wandeling van 21 juli vol zit kunt u zich opgeven voor de zomeravondwandeling van 4 augustus of 18 augustus. Op de website van IVN-Leiden (www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio) kunt u zien of de wandeling vol zit.
Advies: kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd als u met de auto komt. Neem een jas of trui mee, het kan ’s avonds al flink afkoelen. De wandelingen zijn gratis.

Meer berichten