Logo lissernieuws.nl
<p>Graffiti aan de Ruishornlaan. Dit soort grote graffitikunst zorgt ervoor dat er minder gekladderd wordt, merken de graffitikunstenaars uit Lisse.</p>

Graffiti aan de Ruishornlaan. Dit soort grote graffitikunst zorgt ervoor dat er minder gekladderd wordt, merken de graffitikunstenaars uit Lisse.

(Foto: pr)

Gratis workshop Graffiti voor tieners

  Activiteiten

Elk jaar gaat een groep enthousiaste graffitispuiters uit Lisse aan de slag om onder anderen de fietstunnel naar de sportvelden bij Ter Specke en het viaduct aan de Ruishornlaan te voorzien van verse muurschilderingen. 

Een van hen is Marcel Schavemaker, die al zo’n 20 jaar met graffiti bezig is. “Aanvankelijk deden we het om kliedergraffiti tegen te gaan door te zorgen voor mooie, uitgebreide graffitikunst. Het geklieder nam inderdaad af en sindsdien nemen we die plekken elk jaar onder handen. Dit tot groot genoegen van veel bewoners van Lisse. Dit maak ik op uit reacties die wij krijgen op het moment dat wij bezig zijn”, vertelt hij. 

Gratis meedoen
Samen met Welzijnskwartier organiseren de graffitispuiters een gratis workshop voor tieners (10-20 jaar). “Ook dit doen we jaarlijks”, zegt Marcel. “Dit keer is het op zondag 3 oktober van 12.00 tot 14.30 uur. We proberen de jeugd dan te laten kennismaken met kunst, kleuren, vormen en creativiteit, uiteraard met de kanttekening dat dit dus alleen mag op daarvoor aangewezen plekken. Er is een maximum van 18 deelnemers. De workshop is gratis, maar je krijgt van tevoren wel wat huiswerk gemaild. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je goed beslagen ten ijs en met een schets naar de tunnel komt op de bewuste dag. En het is verstandig om oude kleren aan te doen. Mondmaskers zijn er aanwezig, die hoef je dus niet mee te nemen”, legt Marcel uit.

Meld je aan
Wil jij als een ware graffiti-artist je kunsten laten zien? Geef je dan snel op, want er is plek voor 18 deelnemers. Stuur daarvoor een mail naar Graffiti_Lisse@hotmail.com.

Meer berichten