Logo lissernieuws.nl
<p>Kunstbunker in Castricum.</p>

Kunstbunker in Castricum.

(Foto: pr)

Lezing over verborgen kunst in de duinen in oorlogstijd

  Activiteiten

John Heideman uit Castricum geeft bij de Volksuniversiteit Lisse op 19 november om 20 uur een boeiende lezing, nog in het kader van 75 jaar vrijheid.

In het duin van Castricum werd eind 1939 begonnen met de bouw van een kunstkelder in opdracht van het Stedelijk Museum uit Amsterdam. Men wilde de kunst uit de stad hebben met het oog op een dreigende oorlog met Duitsland. De gehele kunstcollectie van het Stedelijk werd in deze kelder ondergebracht. Ongeveer 500 verschillende collecties werden hier in opgeslagen. Onder andere de collectie van Vincent van Gogh met de wereldberoemde zonnebloemen.

Plek voor 35 bezoekers
In verband met de coronamaatregelen is een limiet vastgesteld van 35 bezoekers; ook zal er voldoende frisse lucht zijn. Wilt u verzekerd zijn van een plek, reserveer dan via de website www.volksuniversiteit-lisse.nl. De toegangsprijs is € 6,-. U kunt ook telefonisch reserveren of aan de balie van de Volksuniversiteit een formulier invullen. Tussen 10.00-12.00 uur is er een medewerker aanwezig. Dit seizoen zullen, als er nog plaats is, de ‘spontane’ bezoekers op de avond zelf ook worden ingeschreven. Vanaf seizoen 2022/2023 zal het bijwonen van de lezingen alleen nog door reservering via de website mogelijk zijn.

Meer berichten