Logo lissernieuws.nl
<p>De lezing is in de Vergulde Zwaan, 1ste Havendwarsstraat 4.&nbsp;</p>

De lezing is in de Vergulde Zwaan, 1ste Havendwarsstraat 4. 

(Foto: VOL)

Lezing in De Vergulde Zwaan: Lisse in verandering

  Activiteiten

Geschiedenis is eigenlijk een aaneenschakeling van veranderingen. De droogmakerij van de bedijkte Lisser Poel was een grote verandering. In 1622 werd het besluit daartoe genomen. In 2024 wordt het feit herdacht dat de Poelpolder 400 jaar eerder drooggelegd werd. 

Dit komende jubileum was voor de Vereniging Oud Lisse aanleiding om een onderzoek naar de geschiedenis van de Poelpolder te starten. Natuurlijk beginnend met reeds bestaand materiaal. Het nieuwe onderzoek zal ongetwijfeld nieuwe inzichten en verhalen opleveren en een aanvulling betekenen op eerder onderzoek.
Liesbeth Brouwer start op 17 mei met het verhaal ‘Lisse in verandering - 400 jaar Poelpolder’ en zal dan ingaan op eerder onderzoek over dit deel van de geschiedenis van ons dorp. Liesbeth Brouwer is geen Lisser van geboorte, maar heeft inmiddels wel het grootste deel van haar leven in Lisse gewoond en voelt zich ook wel een beetje een Lisser. Geschiedenis was niet haar lievelingsvak op school. Die belangstelling kwam pas later. Door actief te worden bij Oud Lisse groeide ook de belangstelling voor de plaatselijke geschiedenis. Al jaren is zij betrokken bij de redactie van ons Nieuwsblad en hebt u regelmatig iets van haar hand kunnen lezen. In het Nieuwsblad is meerdere keren gepubliceerd over de Poelpolder, deels ook van haar hand.
Het verhaal van deze avond begint in het Lisse van meer dan vier eeuwen geleden, maar ook de grootschalige nieuwbouw van na de oorlog wordt belicht. De lezing begint om 20.00 uur en er is koffie vooraf aan de lezing verkrijgbaar. Niet-leden betalen 3 euro entree. De lezing is in de Vergulde Zwaan, 1e Havendwarsstraat 4. Aanmelden via info@oudlisse.nl of bel: 0252 411428 of 0252-866200.

Meer berichten